ANNONCE

Børn sagsøger forældre for at være født

30. december 2011 11:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Børn sagsøger forældre for at være født
Billede mangler

Det er mor, far og lægernes ansvar, at man er blevet født til et liv som svært handicappet.
En ny type retssager vinder lige nu frem. I Israel har man gennemført mere end 600 retssager, hvor svært fysisk og/eller psykisk handicappede børn har sagsøgt deres forældre for at være blevet født.
Mange af retssagerne har medført store millionerstatninger, skriver Kristeligt Dagblad.
Og nu kan danske advokater godt begynde at kigge i kalenderen, for flere handicaporganisationer spår, at tendensen er på vej til danske retssale.
“Der skabes meget mistillid til sundhedsvæsenet i disse år, så jeg er ikke i tvivl om, at danske retssager også vil komme. Men jeg håber, der går længe, for det er en absurd tankegang at klandre andre for at være blevet født,” siger Stig Langvad, der er formand for danske handicaporganisationer, til Kristetigt Dagblad.
De nye teknologier, der gør det muligt at spotte fremtidige handicap allerede tidligt i graviditeten, kan betyde, at Danmark vil opleve den nye type retssager.
“Der er en klar tendens til, at vi har sværere ved at acceptere uventede skavanker. Og så må skylden placeres. Men det gavner hverken forældrene eller det barn, der måske en dag finder ud af, at mor og far var så vrede over fødslen, at de gik til domstolene,” siger Sytter Kristensen, der er formand i Landsforeningen Lev, der er en organisation for udviklingshæmmede, til Kristeligt Dagblad.
Janne Rothmar Hermann, der er lektor i bioetik på Københavns Universitet, vurderer, at det vil blive svært at vinde den nye type retssager herhjemme.
Kilde:Kristeligt Dagblad

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu