ANNONCE

Børn skal lære mere dansk og matematik

16. februar 2012 07:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Børn skal lære mere dansk og matematik
Billede mangler

Eleverne i den danske folkeskole skal blive bedre til dansk og matematik, og forbedringerne skal kunne ses inden for de næste tre år. Det mener børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).
“For at få en fagligt stærk folkeskole skal vi løfte de to kernefag dansk og matematik. Har man godt fat her, klarer man sig godt i en række andre fag. Dansk og matematik er fundamentet for alt andet,” siger Christine Antorini.
Dermed lægger regeringen op til en reform med et smallere fokus end den reform, som VK-regeringen uden held forsøgte at gennemføre.
Men Dansk Lærerforening mener, at ministerens fokus ikke er bredt nok.
“Det er for snævert at tro, at bare fordi vi løfter dansk og matematik, kommer alt andet af sig selv. Nogle har det svært med dansk og matematik, og hvis man blot giver dem mere af det, er jeg slet ikke sikker på, at det er den rigtig løsning. Vi skal også have fokus på de kreative og musiske fag,” siger formand Anders Bondo Christensen.
Direktøren for Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Jørgen Søndergaard, der stod i spidsen for VK-regeringens 360-graders eftersyn af folkeskolen, roser til gengæld undervisningsministerens planer.
“Dansk og matematik er de fuldstændigt centrale fag. De 20-25 pct. af eleverne, der har dårlige færdigheder i dansk og matematik, får også svært ved at få en ungdomsuddannelse og senere et arbejde,” siger han.
Regeringen vil arbejde for en folkeskolereform i det næste halve år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu