ANNONCE

Børneinstitutioner for udsatte forsvinder

4. januar 2012 09:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Børneinstitutioner for udsatte forsvinder
Billede mangler

Der er sket næsten en halvering i institutioner, der hjælper forældre i udsatte familier med at passe på deres børn.
I alt er fem ud af 11 såkaldte familieinstitutioner således lukket gennem det seneste år. Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport om anbringelser af børn, skriver Informationen.
Familieinstitutioner har ellers vist sig at have stor succes med at hjælpe forældrene til at kunne tage vare på deres egne børn.
Her er det efter ophold på institutionerne lykkedes to tredjedele af de 125 undersøgte familier at beholde deres barn, der ellers formodentligt ville være blevet fjernet og anbragt i plejefamilie.
Flere eksperter som avisen har talt med, er derfor bekymrede, fordi de mener, at de mange lukninger i sidste ende vil gå ud over børnene.
“Det er disse institutioner, der burde blomstre for øjeblikket, hvis man virkelig ville gøre en tidlig indsats med barnets interesse for øje,” siger Inge Bryderup, forsker på Institut for Uddannelse og Pædagogik på DPU ved Aarhus Universitet, der har lavet undersøgelsen.
Også Børnerådet bakker op om kritikken.
“Det er afgørende, at kommunerne sikrer tilbud af høj kvalitet, og det er bekymrende, at vi med institutionslukningerne mister en stor del af den indsamlede ekspertise på området,” siger Lisbeth Wilms, medlem af Børnerådet, til avisen.
Kilde: Information

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu