Børneplan: Socialminister Karen Hækkerup undsiges af eksperter

4. april 2012 09:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Børneplan: Socialminister Karen Hækkerup undsiges af eksperter
Billede mangler

Vidensgrundlaget er for snævert i Karen Hækkerup udspil til en ny indsats over for børn, kritiserer SFI-forskere.
 
Socialminister Karen Hækkerup (S) vil gerne forpligte kommunerne til at anvende specifikke metoder i arbejdet med børn og unge, hvilket kan spare staten for milliarder af kroner årligt.
 
Men planen er bygget på et alt for snævert vidensgrundlag, kritiserer flere eksperter fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) ifølge Politiken.
 
Ministeren er på baggrund af en analyse af indsatsen over for børn og unge, som konsulentfirmaet Rambøll har udført for Socialministeriet, kommet med nogle initiativer, som fremhæver fire metoder til at arbejde med børn og unge.
 
Men der findes ikke dokumentation for, at de fire metoder er de bedste, lyder kritikken.
“Det hviler lige nu på et meget, meget spinkelt grundlag, for der er ingen af metoderne, der reelt er afprøvet i en dansk sammenhæng,” siger blandt andre direktør for SFI Jørgen Søndergaard til Politiken.
 
Metoderne er afprøvet i udlandet, hvor de har haft beviselig effekt, men det er ikke sikkert, at de fungerer herhjemme, påpeger Jørgen Søndergaard.
 
Kritikken preller imidlertid af på Karen Hækkerup.
“Som minister kan jeg bare ikke sætte mig ned og vente fem år på, at alle metoder bliver omfattet af danske kontrolgruppeforsøg og metastudier. Jeg har ansvaret for at handle på den bedste viden, der findes – også fra andre lande – for at sikre, at også de børn, der vokser op nu, får den bedst mulige hjælp,” skriver karen Hækkerup i en mail til Politiken.
Kilde: Politiken
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu