Børnerådet: For få penge til Rebild-børn

29. marts 2012 16:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Børnerådet: For få penge til Rebild-børn
Billede mangler

915.000 kroner til deling mellem ni børn i Rebild-sagen er alt for lidt.
Det mener Børnerådet, efter at Retten i Aalborg torsdag kendte en 56-årige far skyldig i overgrebene gennem 16 år.
Og særligt den ældste datter, der får 250.000 kroner, bliver snydt, mener advokat Vibeke Borberg, som er medlem af Børnerådet.
“Den ældste datter er, så vidt jeg kan forstå, den der har været udsat for de værste overgreb, og erstatningen er for lille i forhold til de skader, som hun har pådraget sig,” siger Vibeke Borberg til Newspaq.
Syv af børnene er hans egne, og deres vidneforklaringer går på, at han blandt andet har tvunget sine sønner til at have sex med deres søster, samt at han flere gange har bundet børnene, når han voldtog dem. Ved et af overgrebene har faren hejst sin datters ben op i loftet og gennemført samleje.
Overgrebene er foregået rundt om i hele landet. Både i Kongerslev, Terndrup, Skørping, Hadsund, Blendstrup og Fredericia. Rebild Kommune erkendte tidligere på ugen, at de har svigtet i sagen, fordi de ikke tog henvendelser fra pædagoger og andre seriøst nok. Børnene blev derfor boende hos deres far.
Derfor mener Børnerådet, at kommunen også skal betale erstatning til ofrene.
“Børn, der har været udsat for overgreb i familier eller institutioner, og som har fået merskade, fordi myndighederne ikke har grebet ind i tide, det skal udløse en kompensation fra det offentlige,” fortæller Vibeke Borberg.
Hun mener, at den generelle praksis for erstatninger til ofre for seksuelle forbrydelser i Danmark er for lille.
“På patientområdet får man erstatning, som tager højde for, at patienter, der for eksempel er blevet diagnosticeret for sent eller fejlopereret, har gener fremover. Dermed bliver det en erstatning, som ikke kun ser på det, der er sket,” forklarer advokaten.
Faren er dømt til forvaring, hvilket er lovens strengeste straf. Den bruges over for personer, der er særligt farlige for andre, fordi de har begået grov personfarlig kriminalitet såsom drab, røveri eller alvorlige sædelighedsforbrydelser.
I retssagen har faren nægtet sig skyldig i alle anklagepunkter og beskrevet sig selv som en kærlig far. Han har derfor anket dommen for pure frifindelse til Landsretten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu