ANNONCE

Bornholm-drab: Mor beskyldte 28-årig for voldtægt

19. august 2020 09:39 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der er kommet nyt frem i sagen på et retsmøde ved Retten på Bornholm.

Bornholm-drab: Mor beskyldte 28-årig for voldtægt
Den yngste bror har til politiet forklaret, at den 28-årige mand, der blev dræbt, havde voldtaget hans mor. Det havde hun selv fortalt. Foto: Presse-fotos.dk

En af de to brødre, som er sigtet for at have dræbt en sort mand på Bornholm i slutningen af juni i år, har forklaret til politiet, at hans mor havde sagt, at den dræbte havde voldtaget hende.

Det er kommet frem onsdag under et retsmøde ved Retten på Bornholm.

Mor blev voldtaget

Her er der blevet læst op af den forklaring, som den yngste bror har givet til politiet.

Efter at brødrene havde fået at vide af deres mor, at den 28-årige mand havde været seksuelt grænseoverskridende over for hende og voldtaget hende, inviterede de ham ud på øl et afsidesliggende sted.

Her ville de give ham en lærestreg. Den omfattende vold, den 28-årige blev udsat for, førte til hans død.

Især den ældste af brødrene var gode venner med den 28-årige, og de vidste således, at han ville sige ja til at drikke øl med dem den pågældende aften og nat i juni.

De inviterede ham ud til en shelterplads i Nordskoven på Bornholm, hvor de tæskede ham. Men volden gik for vidt, har den yngste bror forklaret til politiet.

Tidligt næste morgen blev den 28-årige fundet dræbt ved shelterpladsen. Det var mængden af vold, han blev udsat for, som tog livet af ham, har en obduktionsrapport tidligere slået fast.

Onsdag er der retsmøde, fordi brødrenes varetægtsfængsling udløber. Den ældste har frivilligt valgt at forlænge sin fængsling med fire uger, men den yngste ville fremstilles.

Dommer Tine Rud har dog afgjort, at også han fortsat skal sidde fængslet i sagen de næste fire uger.

Forblive fængslet

I slutningen af juni blev de to brødre sigtet for drabet på den 28-årige mand.

Den tirsdag morgen blev den 28-årige fundet død ved en shelter- og bålplads i Nordskoven ved Haslevej ved Rønne.

I slutningen af juli blev det ligesom denne onsdag besluttet, at de to brødre skulle forblive fængslet.

Dengang blev det besluttet af hensyn til de to brødres forklaringer.

– Der er en risiko for, at du vil afstemme forklaringer med din bror, eller det kan også være med familiemedlemmer, som du taler med, sagde dommer Henriette Frölich, da den mindste af brødrene deltog i et retsmøde om forlængelse af varetægtsfængslingen.

Beslutningen blev taget på baggrund af, at chefanklager Benthe Pedersen Lund fortsat fandt, at der var uoverensstemmelser i forklaringerne om, hvem der gjorde hvad frem til den 28-årige døde.

– Selv om det er det samme, du og din bror har erkendt, er der divergerende forklaringer om, hvad der er sket på gerningsstedet, lød det på retsmødet fra dommeren.

Drabet på Bornholm

Den 28-årige mand blev tirsdag den 23. juni 2020 ved sekstiden fundet livløs på en shelterplads i Nordskoven. Poltiet mener, at den 28-årige er død natten til tirsdag.

Dødsårsagen var på det tidspunkt ukendt, men Bornholms Politi betegnede fundet som mistænkeligt.

Det er senere kommet frem, at den 28-årige blandt andet var blevet slået med granrafter, stukket med kniv, brændt og fik et knæ på halsen.

Sidstnævnte detalje var blandt andet – udover den 28-åriges afrikanske afstamning – med til, at det blev formodet, at der var tale om et drab med racistisk motiv. Det motiv er hele tiden blev afkræftet af Anklagemyndigheden.

I løbet af tirsdagen blev de to brødre anholdt. Først den 25-årige siden den 23-årige.

Den 7. juli 2020 blev der afholdt et hemmeligt retsmøde i sagen. Retsmødet blev holdt lukket for pressen af hensyn til sagens karakter, blev det dengang forklaret. Derfor hersker der ikke viden om, hvad der er foregået på det retsmøde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu