Børns Vilkår advarer mod nyt realityshow for børn

5. marts 2013 08:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Børns Vilkår advarer mod nyt realityshow for børn
Billede mangler

To dage efter den nye kanal DR Ultras debut er der kritik af et børne-realityshow for børn på 7-12 år.

 

Organisationen Børns Vilkår langer ifølge Politiken ud efter et nyt program, der har premiere tirsdag aften under navnet »Ultrahuset«.

Konceptet er, at seks børn bor sammen i et hus, der er spækket med kameraer. Børnene skiftes til at fortælle om deres problemer – om alt fra at føle sig udenfor i klassen til at frygte, at forældrene skal skilles.

Men Børns Vilkår advarer mod følgerne for de børn, der medvirker i programmet.

»Det er ikke sikkert, at alt bliver godt, fordi man har været i fjernsynet. Det kan også blive rigtig skidt,« siger Bente Boserup, leder af Børnetelefonen hos Børns Vilkår, til Politiken.

»TV er et kraftfuldt medie, og vi kan ikke styre det – uanset hvor megen umage journalisterne gør sig, og uanset om de har psykologer klar. Når børn eksponerer deres problemer på tv, kan det give nogle negative reaktioner ude i det daglige liv, som børnene skal tilbage til,« siger hun og påpeger, at reaktioner på sociale medier som eksempelvis Facebook også kan være voldsomme.

Kritikken afvises dog af DR. Kanalchef for DR Ultra, Kirstine Vinderskov, mener, at programmet har en vigtig berettigelse og understreger over for Politiken, at der er gjort alt for at passe på børnene, men at »det er svært at lave TV om udfordringerne i et børneliv, hvis man ikke har børn med«.

Lotte Nyboe, der forsker ved Syddansk Universitet i børns medieforbrug, vurderer, at programmet fungerer, og håber, at det kan lokke børn væk fra reality-programmer for voksne som eksempelvis »Paradise Hotel«.

»Programmets regel om, at man skal hjælpe hinanden, afspejler en anden holdning til samvær end den, der gælder i de øvrige reality-programmer, børn ser,« siger hun til Politiken.

»Ultrahuset« sendes første gang tirsdag aften klokken 18.35 på DR Ultra.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu