Bortførere frigiver fransk familie

21. februar 2013 10:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bortførere frigiver fransk familie
Billede mangler

NIGERIA: De syv franskmænd, der tirsdag blev bortført i Cameroun og kørt til Nigeria, er blevet frigivet.

 

Den franske familie skulle nu være i sikkerhed hos nigerianske tropper, oplyser en fransk TV-station ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den franske forsvarsminister Jean-Yves Le Drian løftede onsdag sløret for, at spor pegede på den nigerianske islamistiske gruppe Boko Haram som bortfører, men der menes dog ikke at være noget direkte link til den franske deltagelse i Mali.

»Vi tror, det er Boko Haram-gruppen, der står bag bortførelsen, men vi ved det ikke med sikkerhed. Terror avler desværre terror,« lød det fra ministeren til fransk TV 2.

Udtalelsen kom samme dag, som der blev sat franske specialstyrker ind i jagten på bortførerne, hvilket det franske udenrigsministerium dog ikke ville bekræfte. Det fremgår ikke, om det er de franske specialstyrker, der har sørget for, at de syv franskmænd igen er på fri fod.

Bortførelsen af den franske familie med tre voksne og fire børn understreger den risiko, der har været for franske statsborgere og interesser i Afrika, siden Frankrigs politikere bestemte sig for at sender styrker til Mali for at kæmpe mod de islamistiske oprørere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu