Bortført: Så mange danske børn er væk fra mor eller far

31. december 2012 10:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bortført: Så mange danske børn er væk fra mor eller far
Billede mangler

Lige nu er 58 danske børn børn bortført af enten mor eller far til udlandet. 
 
2012 bød på flere opsigtsvækkende sager om børn,d er er bortført til udlandet af enten mor eller fra. Her er et ar af de mest profilerede i emdierne i 2012:
 
* Oliver-sagen
Olivers mor flytter til Østrig med sin søn i 2010 mod farens vilje. Dansk domstol giver Olivers far den fulde forældremyndighed, men moren får ligeledes tildelt den fulde forældremyndighed af domstol i Østrig. To år senere rejser Olivers far til Østrig og tager ham fra moren, hvilket får Østrig til at udstede en arrestordre på faren. Landsretten i Graz indleder en straffesag mod faren og dømmer ham 12 måneders betinget fængsel.
 
* Tvillinger bortført på 10. år i Iran
For mere end 10 år siden bortfører en far to fire-årige tvillingdrenge fra deres mor, som har forældremyndigheden. Siden har de levet i Iran, mens faren bor i Danmark. Seks gange er faren idømt to års fængsel – hver gang han har afsonet, anholder man ham igen. Faren forklarer, at han ikke kan hente børnene hos deres onkel, fordi han er konverteret til kristendommen.
 
* Familie bortfører seksårig til flygtningelejr
En 33-årig somalisk født mor får i 2011 hjælp af sin far, onkel og storebror til at kidnappe sin seksårige søn til Holland. I stedet for par et timers aftalt samvær på en legeplads i Silkeborg tager hun mod København med den seksårige dreng og hans fire år ældre halvbror. Herfra rejser de til Amsterdam, hvor drengen bliver fundet fire måneder efter i en flygtningelejr.
/ritzau/
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu