Boston-bomber chokerer dansk VM-arrangør

16. april 2013 12:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Boston-bomber chokerer dansk VM-arrangør
Billede mangler

Terrorangrebet under Boston Marathon giver stof til eftertanke for Dansk Atletik Forbund, der arrangerer VM i halvmaraton om mindre end et år.

 

»Vi er chokerede over bombesprængningerne ved Boston Marathon og fordømmer angrebet på uskyldige løbere i en festklædt by. Det er en sorgens dag for atletik og motionsløb, og vore tanker er hos de ramte løbere og deres familier,« siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, i en pressemeddelelse.

Mandagens eksplosioner i Boston, der dræbte tre personer og sårede yderligere 144, har fået atletikforbundet til at etablere en sikkerhedsplan for VM-løbet 29. marts 2014.

»De triste erfaringer fra mandagens bombesprængninger i Boston vil indgå i vores dialog med myndigheder, arrangører, sikkerhedseksperter og idrættens organisationer såvel internationalt som i Danmark i optimering af vort eget beredskab,« siger Jakob Larsen.

Når startskuddet til de cirka 21,1 kilometer bliver skudt i gang, vil der først blive sendt godt 300 eliteløbere fra cirka 50 forskellige nationer af sted. Derefter får 25.000 motionsløbere lov til at deltage i løjerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu