Boykot: Rejsekortet møder modstand hos flere kommuner

13. februar 2012 22:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Boykot: Rejsekortet møder modstand hos flere kommuner
Billede mangler

Flere kommuner melder rent ud, at de ikke ønsker at indføre det nye elektroniske rejsekort, der ellers skulle implementeres over hele landet, og dermed gøre det enklere at rejse for pendlere.

 


Det skriver DR.dk

I Randers har valgt at boykotte rejsekortet, da det er for dyrt.
“Vi synes, at det er en god ide, men den måde som man har udført det på, har rigtig skidt og er blevet alt for dyr, siger Kasper Fuhr Kristensen, Teknik og Miljøformand i Randers Kommune,” til DR

Det nye system koster to millioner mere om året i drift end det eksisterende system. Derudover koster det også penge at få etableret, hvilket ville have kostet busruter eller dyrere billetter i byen.

Århus Kommune er nu også i tvivl om de vil fortsætte med at bruge rejsekortet. Det betyder, at projektet er i fare i hele Region Midtjylland, da man kun vil indføre systemet, hvis alle kommuner er med.

Ifølge en trafikforsker er fordelen ved et rejsekort nu sværere at få øje på.
“Det tager længere tid, før man som passager kan bruge rejsekortet landsdækkende, og at der i en periode vil være forskellige systemer, og det dermed vil blive vanskeligere for passagerne,” siger Alex Landex, Trafikforsker ved DTU.

Rejsekort-projektet er i forvejen tre år forsinket og er desuden blevet betydeligt dyrere end forventet. Der er indtil videre brugt mere end én milliard på at udvikle kortet.
Kilde: DR

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu