ANNONCE

Brad Pitt vinder langt om længe en Oscar for sit skuespil

10. februar 2020 04:46 | Af: Ritzau Fokus

Den 56-årige skuespiller vinder en Oscar for Bedste Mandlige Birolle i "Once Upon a Time ... in Hollywood".

Fjerde gang skulle vise sig at være lykkens gang for den amerikanske skuespiller Brad Pitt.

Natten til mandag dansk tid har han således for første gang vundet en Oscar for sin skuespilpræstation. Oscarstatuetten får han for Bedste Mandlige Birolle for sin rolle i “Once Upon a Time … in Hollywood”.

Det er Brad Pitts første Oscar for sit arbejde som skuespiller. Han har tidligere vundet en Oscar i 2014 for at producere filmen “12 Years a Slave”.

Den 56-årige skuespiller har tidligere været nomineret til en Oscar for sin skuespilpræstation i “Twelve Monkeys”, “The Curious Case of Benjamin Button” og “Moneyball”.

Det var af mange iagttagere ventet, at Brad Pitt ville vinde prisen for Bedste Mandlige Birolle, efter at han tidligere på året blev hædret for sin præstation med blandt andet en Golden Globe og en Screen Actors Guild Award.

Både Prisen for Bedste Originale Manuskript og Bedste Internationale Film går til den sydkoreanske film “Parasite”.

Filmen er skrevet af Bong Joon-ho og Han Jin-won og fik desuden Guldpalmerne i Cannes.

Under den 92. oscaruddeling i Dolby Theatre i Los Angeles er “Parasite” også nomineret til hovedprisen, Bedste Film.

Laura Dern vinder bedste kvindelige birolle

I kategorien Bedste Kvindelige Birolle vinder Laura Dern en Oscar for sin rolle i Netflix-filmen “Marriage Story”.

Netflix-film kan bryste sig af i alt 24 nomineringer på tværs af kategorier ved årets oscaruddeling, hvormed Netflix er det selskab, som har fået flest nomineringer i år.

I kategorien Bedste Dokumentarfilm må den dansk-syriske dokumentarfilm “The Cave” se sig slået af “American Factory”, der var favorit til at vinde.

“American factory” handler om et voldsomt kultursammenstød mellem USA og Kina fortalt igennem historien om en enkelt fabrik.

Det er tidligere præsident Barack Obama og førstedame Michelle Obamas produktionsselskab, Higher Ground, der står bag filmen.

– Tillykke til Julia og Steven, skaberne af “American Factory”, for at fortælle sådan en kompleks, rørende historie om de menneskelige konsekvenser af de økonomiske forandringer, skriver Obama på Twitter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu