Brand brød ud: Brandvæsen rykkede ud til nyt statsfængsel

16. januar 2018 10:57 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hvis en brand kan bryde ud, hvor sikkert er et fængsel så?

Om det er et større brud på sikkerheden, vil vi lade være usagt, men mandag formiddag lykkedes det ifølge TV2 Øst for en brand at bryde ud i det nye statsfængsel Storstrøm Fængsel på Nordfalster.

Det fik brandfolk fra Lolland-Falster Brandvæsen til at rykke ud omkring klokken 10, og det lykkedes dog heldigvis hurtigt at få standset flammernes hærgen. Ifølge politiets oplysninger var det noget vejarbejde, der gik galt.

– Der er nogle vejafmærkningsarbejdere, der har gået og varmet asfalt op med en gasbrænder, og så har de ved et uheld vendt den op, så den tog fat i et udhæng på et tag, sagde Henrik Karlsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TVEast.dk.

Der har ikke været fare for personer – ej heller risiko for fangeflugt. Så sikkerheden har ikke lidt et alvorligt knæk.

Fede tider

Fængslet blev indviet i september 2017 og er helt officielt bygget for at afløse Vridsløselille Fængsel, der blev erklæret for lukket i 2016.

Ifølge arkitekten bag – C. F. Møller – har grundtanken været at skabe verdens mest humane lukkede fængsel med fokus på resocialisering samtidig med, at det skal være blandt Danmarks mest sikre fængsler.

Der er blandt andet opsat cirka 300 kameraer forskellige steder på området, der i øvrigt er på størrelse med 18 fodboldbaner, for at højne sikkerheden. På Storstrøm Fængsel skal omkring 90 medarbejdere arbejde i en af fængslets fire frie afdelinger eller på den særligt sikrede. Fængslet kan rumme 250 indsatte, og allerede i slutningen af oktober flytter de første ind.

Foruden de fem afdelinger til fanger er fængslet beriget med en besøgsafdeling, et aktivitetshus, en beskæftigelsesbygning, en portbygning og et personalehus.

Drengeværelset

Cellerne i fængslet er som et godt drengeværelse på omtrent 13 kvadratmeter. De er ifølge C. F. Møllers hjemmeside samlet i bo-enheder, som består af fire til syv celler omkring et socialt fællesskab med adgang til opholdsareal og fælleskøkken.

Her kan de indsatte lave mad til sig selv, og der er god mulighed for at være social, hvis indsatte er til den slags.

Ganske tydeligt er det i øvrigt, at der er tænkt over sagerne i Danmarks nye fængsel. Cellerne er blandt andet konstrueret på en sådan vinklet måde, at der er mest muligt kig til cellen fra indgangsdøren. Hver celle har desuden lysindfald fra to sider og udsigt til det omkringliggende landskab indenfor perimetermuren.

I galleriet over artiklen her kan du se en række billeder af det spritnye fængsel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu