Politiet bekræfter: Brand i skole er påsat

10. december 2018 21:12 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der venter en massiv efterforskning, men også en masse slukningsarbejde.

Der er  mandag aften udbrudt brand i en skole i Hillerød. Det drejer sig om skolen Hanebjerg Skole, hvor der går mere end 570 elever.

Allerede nu har Nordsjællands Politi mistanke om, at branden i skolen skulle være påsat. Det fortæller Dyre Sønnicksen, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi til Newsbreak.dk.

– Branden er påsat, kan vi sige, fordi den har flere arnesteder. Det er, hvad brandvæsnet har oplyst. Der er gået ild i noget på stueplan – og det har fået fat i tagkonstruktionen, siger Dyre Sønnicksen til Newsbreak.dk.

Der venter nu et større slukningsarbejde, der kan tage en rum tid, oplyser Dyre Sønnicksen.

– De har styr på branden, men de skal have slukket ordentligt. Det gør også, at vi ikke kan komme ind i bygningen endnu, siger vagtchefen.

Rygter om rengøringpersonale fanget i branden

For Nordsjællands Politi var det vigtigt hurtigt at få tjekket, at der ikke var personer fanget i bygningen. Det skyldtes især, at der var rygter om, at rengøringspersonale var igang med at gøre bygningen ren.

– Der var forlydener om, at der var to fra rengøringspersonalet i bygningen – men det var der ikke. Der har været røgdykkere inde i bygningen. Her har vi konkluderet, at der er ingen derinde. Vi har også fået bekræftet, at de var kørt tidligere på aftenen, siger Dyre Sønnicksen.

Men selvom der har været røgdykkere i bygningen, så venter der et større arbejde før, at politiet overhovedet kan begynde at samle beviser i sagen.

– Vi vil have det afspærret til i morgen tidligt. Det er svært, når det er mørkt og det stadig er varmt. Vores patrujler har afhørt folk i området og vidner om de skulle have set noget, oplyser Dyre Sønnicksen til Newsbreak.dk.

Elever kan blive ramt

Nordsjællands Politi har mandag aften været i kontakt med ledelsen på Hanebjerg Skole i Hillerød og informeret dem om branden. Det er nu op til ledelsen, hvad der skal ske.

– Bygningen kan i hvert fald ikke bruges til undervisning, når den er så medtaget. Så vi har kontaktet skolens ledelse om problemet. Om de så giver eleverne tidlig juleferie eller rykker undervisningen til en anden skole, ved jeg ikke, forklarer Dyre Sønnicksen.

Ekstra Bladet skriver, at en mand skulle være anholdt, men det ønsker Nordsjællands Politi ikke at bekræfte.

– Det har jeg ingen kommentar til, siger Dyre Sønnicksen til Newsbreak.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu