Brand i udendørsscene: Vikinger slukkede den

2. juli 2019 13:41 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det var nogle af de frivillige vikinger i Jels Vikingespil, der slukkede branden, da der var gået ild i scenen natten til tirsdag.

Omkring klokken halv to natten til tirsdag den 2. juli opdagede en af de frivillige ved Jels Vikingespil nogle underlige blink. Det fik ham til at undersøge det nærmere. Hurtigt fandt han ud af, at der vår gået ild i en del af den store scene ved vikingespillet.

Han løb tilbage til Ormegaard, som er de frivilliges backstagerum, og advarede de andre vikinger. Sammen fik de slukket ilden.

Vikingebrandmænd

Det er ikke hver dag, at vikinger agerer brandmænd. Men det var lige præcis, hvad der skete, da der udbrød brand i en del af scenen ved Jels Vikingespil natten til tirsdag.

– Der var lidt fest i Ormegaard, som er det, vi kalder vores backstageområde, og da en af de frivillige skulle på toilet, opdagede han, at der var en masse lamper, der blinkede, siger PR-koordinator ved Jels Vikingespil Ole Blædel til Newsbreak.dk og fortsætter:

– Han advarede de andre. Så greb de en haveslange og druknede ilden. Det var 100 procent de frivillige, der slukkede ilden.

Brand i smedje

Brandvæsnet blev kontaktet, da de opdagede ilden. Og de ‘rigtige’ brandmænd kom da også seks minutter efter anmeldelsen. Men da var branden slukket.

Branden opstod i en sekskantet del af scenen, som blandt andet bruges både til at agere vikingeskib, men også smedje. Her er ilden antændt.

– Det er meget tydeligt, at branden er antændt af sig selv i den del, der blandt andet bruges som en smedje med åben ild, siger Ole Blædel.

Forestilling ændres

Netop nu arbejder de frivillige på at scenen kan blive klar til både forpremiere og den store premiere, som foregår på fredag den 5. juli. Dog må de frivillige på Jels Vikingespil indse, at branden har krævet ændringer i forestillingens opsætning og i scenens udtryk.

– Det hele ser godt ud. Vi skal nok nå at blive klar til forpremieren. Men det har betydet, at vi ikke kan lave scenen med smedjen, siger Ole Blædel og fortsætter:

– Scenen ser ikke ligeså godt ud som før, fordi vi var nødt til at lægge nye bræder på, som er lidt lysere. De kan ikke nå at få nok patina.

Der er forestillinger hver aften på Jels Vikingespil fra den 5. juli til den 21. juli.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu