Brand på natklub har nu krævet 245 liv

27. januar 2013 16:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Brand på natklub har nu krævet 245 liv
Billede mangler

Dødstallet er nu på mindst 245, efter en natklub med flere end 500 gæster brød i brand i den brasilianske by Santa Maria. Ingen meldinger om danskere i området, oplyser Udenrigsministeriet

 

Luiza Sousa, talsmand for politiet i Santa Maria, oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at branden helt konkret brød ud, da et medlem af det band, der spillede på scenen, tændte en flamme, som ramte loftet. På grund af isoleringsmaterialet i loftet spredte branden sig på få sekunder.

Flere end 500 mennesker var inde på selve natklubben, da branden opstod, og meldinger lyder på, at politiet stadig tæller de døde, hvoraf en stor del hurtigt blev slået ihjel af røgforgiftning, fordi ilden havde taget fat i noget isoleringsmateriale, der dannede en meget tyk, sort røg.

Brandvæsenet oplyser, at mange personer gik i panik og begyndte at trampe hen over hinanden, fordi man ganske enkelt ikke kunne orientere sig i den tykke røg.

Samtidig havde natklubben efter sigende blot én udgang, og derfor måtte brandmænd bryde en mur ned for at få gæsterne ud.

Der er ifølge politiet indtil videre fundet 245 lig, og man har i delstaten Rio Grande do Sul sendt samtlige ledige respiratorer i delstaten til området, hvor også flere hundrede personer er blevet kørt på hospitalet.

Desuden har den brasilianske præsident, Dilma Rousseff, afbrudt et besøg i Chile, da hun hørte om katastrofen.

Meget tyder på, at ingen danske turister har været impliceret i ulykken. Indtil videre er de danske myndigheder ikke blevet kontaktet i forbindelse med branden, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

– Udenrigsministeriet er hidtil ikke blevet kontaktet i forbindelse med en brand på en natklub i byen Santa Maria i Brasilien, lyder det således i en udtalelse til Berlingske Nyhedsbureau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu