Brande hærgede for over 20 millioner kroner: Tidligere brandmand er dømt i sagen

22. november 2017 20:36 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Manden blev erklæret skyldig i nogle - men ikke alle - forhold.

Brande hærgede for over 20 millioner kroner: Tidligere brandmand er dømt i sagen
En af de brande, manden var tiltalt for, gik ud over dette hus. Den brand blev manden ikke dømt for at have påsat. Foto: Henning Bagger/Scanpix.

En 34-årig deltidsbrandmand er ved retting i Hjørring blevet idømt fem års ubetinget fængsel for en række påsatte brande, der hærgede Fjerritslev-området i 2016. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev kendt skyldig i flere tilfælde af brandstiftelse, men han blev ikke dømt for samtlige af de 33 forhold, han var tiltalt for. Newsbreak.dk har omtalt sagen før og blandt andet fortalt, at skaderne for de mange brande, manden var tiltalt for at stå bag, løb op i over 20 millioner kroner.

De mest alvorlige forhold, manden var tiltalt for, handlede om en sag fra 19. november 2016. Her blev der sat ild til et stråtækt hus på Thistedvej i Fjerritslev.

Den tilstedeværende beboer, født i 1929, blev udsat for overhængende fare. Ved branden skete der endvidere skade for 1.747.000 kroner,” stod der i anklageskriftet mod manden. Netop den brand, og en række andre brande, blev manden dog frikendt for at have påsat. I sidste ende er manden blevet dømt for 18 af de 33 forhold, han var sigtet for.

Anklageren i sagen krævede otte års fængsel til den tiltalte, mens den tiltaltes forsvarer krævede, at hans klient blev løsladt. Det fortalte TV2 Nord 20. november. 

Dommen skal nu granskes

Det er specialanklager Kim Kristensen, fra Nordjyllands Politi, der har ført sagen. I hans øjne var der beviser for at dømme manden for samtlige af de forhold, han var tiltalt for.

”Men jeg kan konstatere, at Retten ikke mente, at beviserne var tilstede i en række af forholdene – og det tager jeg til efterretning. For mig er det dog vigtigt, at tiltalte nu er blevet stillet til regnskab for nogle af de brande, som sidste efterår skabte frygt i Fjerritslev og omegn,” siger Kim Kristensen i pressemeddelelsen.

Han fortæller, at man nu vil nærlæse dommen og herefter beslutte, om sagen skal ankes. Der er i hvert fald ingen tvivl i anklagerens sind om, at sagen var efterforsket så godt igennem, som den kunne blive, inden den kom for retten.

”Og det er min opfattelse, at vi har været ude i alle hjørner. Resultatet af denne omfattende og grundige efterforskning har jeg præsenteret for Retten, som altså ikke har været enig i min vurdering af bevisgrundlaget af flere af forholdene,” siger Kim Kristensen i pressemeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu