Brandstiftelse: Tre dømt – to udvist

15. oktober 2012 20:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Brandstiftelse: Tre dømt – to udvist
Billede mangler

Retten i Odense har i dag dømt tre mænd for brandstiftelse begået den 6. marts 2012 mod Jasmin Pizzeria i Nørregade i Odense.
 
En 31-årig mand fra Assens fik et års fængsel for at have forsøgt at sætte ild til pizzeriaet ved hjælp af to molotovcocktails.
En 34-årig mand fra Assens fik to års fængsel for at have optrådt som mellemmand, idet han skaffede kontakten til den 31-årige.
En 42-årig mand fra Tinglev i Sønderjylland fik to og et halvt års fængsel for at stå bag brandstiftelsen.
Den 42-årige mand var samlever med den kvindelig indehaver af pizzeriaet, der på gerningstidspunktet havde lejet lokalerne i Nørregade.
 
Den 42-årige blev tillige dømt for i februar 2012 at have forsøgt at formå en anden person til at udføre brandstiftelsen. Da denne afslog at medvirke, fik den 42-årige mand via sin 34-årige ven kontakt med den 31-årige, som indvilligede i at udføre brandstiftelsen mod eftergivelse af en mindre gæld til den 34-årige.
Brandstiftelsen gik helt galt, idet den 31-årige endte med at antænde sig selv. Episoden blev filmet med mobiltelefon af et vidne.
Den 34-årige og den 42-årige er begge irakiske statsborgere, som har boet i Danmark i 12 år. Begge blev ved dommen udvist for bestandig.
 
Den tredje dømte er etnisk dansker.
De to udlændinge ankede dommen til frifindelse. Danskeren tog betænkningstid.
De to udlændinge er fængslet efter dommen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu