Brasilien drukner i appelsiner

30. maj 2012 02:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Brasilien drukner i appelsiner
Billede mangler

Op mod 25 procent af Brasiliens appelsinproduktion kan gå til spilde som følge af en rekordhøst og faldende eksport af juice, siger formanden for sammenslutningen for landets juiceeksportører tirsdag.
– Situationen er alarmerende, idet vi i værste fald ikke er i stand til at plukke en fjerdedel af 2012-2013-høsten – svarende til 83 millioner kasser af 40,8 kilo, siger Christian Lohbauer fra Den Nationale Sammenslutning af Citrusjuice Eksportører.
Brasilien, der med en 85 procent markedsandel er verdens førende eksportør af appelsinjuice, har allerede en lagerbeholdning på 560.000 ton, siger han.
– Hvis vi håndterer alle appelsiner i den kommende høstsæson vurderet til 364 millioner kasser, så er der ikke nok lagerplads til alle frugter, tilføjer Lohbauer, som mødtes med landbrugsministeren i Brasilia for at drøfte problemet.
Brasilien eksporterer årligt 1,2 millioner ton koncentreret appelsinjuice, hvoraf 70 procent går til Europa og 15 procent til USA.
Lobhauer siger, at forbruget af appelsinjuice har været støt faldende i de seneste 10 år til fordel for flaskevand tilsat smag, Gatorade og andre sportsdrikke samt blandet juice.
– Appelsinpuklen er ved at være et kronisk problem, og vi skal nu se, hvad vi kan finde ud af sammen med regeringen for at sælge flere appelsiner i Brasilien. Men ligegyldigt hvad, vil det kun være en nødløsning, tilføjer han.
Producenter har også udtrykt bekymring over den overflod, da de fleste endnu ikke har skrevet under på kontrakter om leverancer til industrien, oplyser deres forening, Associtrus.
Kilde: AFP
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu