ANNONCE

Dansk triumf i Tour’en

18. september 2020 17:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Danske Søren Kragh Andersen vinder endnu en etape i årets Tour de France.

Dansk triumf i Tour'en
Danske Søren Kragh Andersen vinder 19. etape. Foto: Scanpix

Smilet hos den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen var stort med 100 meter tilbage af den 19. etape af årets Tour de France. Da var selv fynboen nemlig sikker på, at han blev dagens etapevinder med næsten et minut ned til nærmeste forfølger. Det er danskerens anden etapesejr i årets udgave af Tour’en.

Det er mindre end en uge siden, at Sunweb-rytteren kørte først over målstregen. Det skete på 14. etape mod Lyon.

Det er den 21. etapesejr til en dansker i historien.

– Jeg må sige, at jeg ikke troede på det, da jeg nåede ind på den sidste kilometer. To sejre i den samme Tour. Jeg er målløs. Jeg kunne ikke have drømt om noget så stort, siger Søren Kragh Andersen i et interview med ASO vist på TV2 ovenpå sin sejr på 19. etape af Tour de France.

Skrapt selskab

Triumfen blev grundlagt med 30 kilometer til målstregen, da danskeren kom med i et afgørende udbrud. Det var dog særdeles skrapt selskab, danskeren havde med sig – blandt andre Peter Sagan (Bora) og Sam Bennett (Quick-Step).

I alt kom 12 ryttere afsted, og de fik udbygget et forspring på to minutter og 40 sekunder til hovedfeltet over de næste ti kilometer. Søren Kragh Andersen lod sig dog ikke kyse af de store navne i udbrydergruppen.

Med 16 kilometer tilbage stak danskeren op ad en lille stigning, og det lykkedes hurtigt at få lavet et pænt hul. Forspringet voksede sig bare større og større, og over de næste seks kilometer voksede det til 38 sekunder. I kuperet terræn fik han øget sit hul til omkring et minut.

I klassementet indtager Primoz Roglic (Jumbo-Wisma) fortsat den gule førertrøje. Lørdag fortsætter Touren med en enkeltstart, inden løbet søndag slutter i Paris.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu