Bred politisk opbakning til Eldrup-fyring

28. marts 2012 15:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bred politisk opbakning til Eldrup-fyring
Billede mangler

“Det er trist”.
Ordene er Anders Eldrups mangeårige bekendte og finansordfører for De Radikale, Marianne Jelved.
Hun mener ikke, at Dong-bestyrelsen kan kritiseres for at fyre Anders Eldrup, efter hun og de andre finansordførere i dag har været i finansministeriet for at få fremlagt Dongs advokatundersøgelse om fyringen af Eldrup.
“Det gør da indtryk, men samlet set er det altså min vurdering og regeringspartiernes vurdering, at bestyrelsen har handlet som den skulle i den her sag,”siger Marianne Jelved.
Advokatundersøgelsen foretaget af advokatfirmaet Norrbom Winding og statens advokat, Kammeradvokaten, konkluderer, at Anders Eldrup har misligholdt sin kontrakt, og det derfor var i orden at fyre den tidligere Dong-direktør.
Uden foran finansministeriet er der politisk opbakning til bestyrelsesformand Fritz Schur og hele bestyrelsen.
“Der er to uafhængige advokatundersøgelser, heraf den ene kammeradvokaten, der fuldstændig entydigt slår fast, hvad konklusionen er i den her sag. Nu er vi på meget mere sikker grund, end vi har været på, de sidste par uger,” siger John Dyrby Paulsen skatteordfører for socialdemokratiet.
Eldrup må kigge lagt efter de godt 17 millioner, han ellers stod i udsigt til i fratrædelsesgodgørelse, mener Venstre.
“Jeg synes sådan set, at det er en meget stærk og klar konklusion, som slår fast, at der er tale om misvedligeholdelse, og det betyder jo, at man ikke kan få sine fratrædelsesbonus’er,” siger finansordfører Peter Christensen (V).
Tidligere på måneden fyrede Dongs bestyrelse Anders Eldrup, angiveligt fordi de havde mistet tilliden til den nu tidligere topdirektør, fordi han havde forgyldt op til fem medarbejdere, uden at orientere bestyrelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu