ANNONCE

Breivik bliver tvangsindlagt

10. februar 2012 17:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik bliver tvangsindlagt
Billede mangler

Et hold nye psykiatere skal mod hans vilje observere Anders Breivik Behring i fængslet for at finde ud af, om han er rask.
Retten i Oslo har således fredag besluttet, at den norske massemorder mod sin vilje skal indgå i en tvungen psykiatrisk observation i Ila fængslet, skriver vg.no.
“Breivik er ikke overrasket over resultatet. Han siger, at han er glad for, at han får lov at blive i Ila,” melder hans forsvarer Odd Ivar Grøn til AP ifølge avisen.
Det er de to nyudnævnte retspsykiatere, der har bedt om at få Breivik indlagt, da han allerede har gjort det klart, at han ikke ønsker at samarbejde med dem.
Odd Ivar Grøn og medforsvarer Tor Jordet siger, at den 32-årige Breivik da også er skuffet over afgørelsen.
“Han er stadig fast besluttet på, at han ikke vil samarbejde med udvalget,” lyder det fra Odd Ivar Grøn.
Breivik skal indlagt i op til fire uger, og mentalundersøgelsen skal være gennemført ved udgangen af ??marts, skriver retten i sin afgørelse.
Et specialiseret sundhedshold fra hospitalet Dikemark flytter derfor ind i en del af fængslet for at observere Breivik gennem det meste af dagen.
“Selve undersøgelserne bliver udført af eksperter gennem diagnostisk egenobservation og via gennemgang af det skriftlige observationsmateriale,” skriver dommer Wenche Elisabeth Gjertsen ifølge vg.no.
Det var den 22. juli sidste år, at Anders Breivik dræbte 69 unge på Utøya og bragt en bombe til sprængning tæt på regeringskvarteret i Oslo. Den kraftige bilbombe dræbte otte mennesker.
Den første undersøgelse, som blev offentliggjort i efteråret, konkluderede, at Breivik lider af paranoid skizofreni.
Kilde: vg.no

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu