Breivik er hemmelighedsfuld og tavs i retten

18. april 2012 12:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik er hemmelighedsfuld og tavs i retten
Billede mangler

Massemorderen Anders Behring Breivik, som i disse dage er hovedperson i den opmærksomhedsvækkende retssag om drabene på 77 mennesker i juli 2011, opfører sig som en trænet medieperson i retten.
På retssagens tredje dag er forhøret af Breivik nået til en fase, som blandt andet handler om hans politiske og aktivistiske kontakter, men anklageren, Inga Bejer Engh, har svært ved at få Breivik til at fortælle om sine kontaktpersoner.
Inga Bejer Engh forsøger for eksempel at lære mere om en mand, Breivik var i kontakt med inden terrorangrebet, men han afviser enten at svare eller gentager de samme, korte svar.
Den norske avis Verdens Gang transskriberer afhøringen af Breivik, som i et et kort uddrag forløber nogenlunde sådan her:
Anders Behring Breivik: “Jeg ønsker ikke at fortælle mere end det, jeg har sagt i forhør, ikke under nogen omstændigheder om hvordan jeg kom i kontakt, men det skete i 2001. Det er grundlaget for, at jeg tog til Liberia og London.”
Anklager Inga Bejer Engh: “Hvor befandt denne person sig?”
Anders Behring Breivik: Jeg ønsker ikke at fortælle mere om omstændighederne omkring det. Men det skete på internettet.”
Dommer Wenche Elizabeth Arntzen: “Var det en person i Norge eller udlandet?”
Anders Behring Breivik: “Det var i udlandet.”
Anklager Inga Bejer Engh: “Hvad skete der efter den første kontakt med den person?”
Anders Behring Breivik: “Jeg ønsker ikke at fortælle mere om det.”
Man kan selv følge retssagen live på vg.no.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu