ANNONCE

Breivik forlangte hædersbevisning i retten

6. februar 2012 14:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik forlangte hædersbevisning i retten
Billede mangler

Den norske massemorder Anders Breivik, som i dag er i retten for sidste gang, inden retssagen mod ham begynder den 16. april, lavede en hilsen, som angiveligt var af højreekstrem karakter, da han kom ind i retten.
Det oplyser hans advokat, Geir Lippestad, som forklarer, at Breivik havde planlagt hilsnen på forhånd, skriver Dagbladet.
 
Der var oprindeligt referatforbud fra retsmødet, men det ophævede dommeren, så medierne kunne referere fra retsmødets handlinger.
 
“Klokken 12.35 kom den terrorsigtede smilende ind ad døren i retssal 828. Den terrorsigtede viste sine håndjern frem, før han satte sig ned og så på alle fotograferne og publikum, mens han smilede. Han var klædt i mørkt jakkesæt og slips, og håret var vandkæmmet til højre. Han stod længe og nærmest poserede for kameraet, før han satte sig ned,” skriver Dagbladet.
 
Under retsmødet begærede politiet Anders Breivik varetægtsfængslet i yderligere 12 uger. Breivik talte selv i kort tid, hvor han blandt andet forklarede, hvorfor han ikke burde blive straffet for sine handlinger. Han hævdede, at han havde begået drabene i nødværge, da han som “urfolk” i Norge blev udsat for etnisk udrensning.
 
Desuden krævede han at blive tildelt Krigskorset med tre sværd, som er den højest rangerende udmærkelse i Norge. Den tildeles som belønning “for personlig indsats i kamp eller lignende bedrift til norske eller udenlandske civile og militære, som under krig på særlig fremragende måde har udmærket sig ved personlig tapperhed eller ved ledelse af troppeafdeling, fartøj eller flyafdeling,” som det hedder i beskrivelsen af medaljen.
 
Flere gange, mens Breivik talte, brød tilhørerne ud i latter.
Kilde: Dagbladet
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu