Breivik kan være en fri mand om 21 år

2. marts 2012 19:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik kan være en fri mand om 21 år
Billede mangler

Det endelige 77 sider lange anklageskrift mod Anders Behring Breivik er nu færdigt.
Den norske Rigsadvokat Tor-Aksel Busch skriver i en pressemeddelelse, at Breivik er så farlig, at han bør bag lås og slå resten af sine dage, skriver VG.
“Tiltalte har begået meget alvorlige forbrydelser i et omfang, man ikke tidligere har erfaring med i vort land i moderne tid. Efter hans egen opfattelse er handlingerne retfærdige, og en nærliggende og åbenbar fare for nye alvorlige forbrydelser af samme karakter er utvivlsomt til stede,” skriver han.
Rigsadvokaten argumenterer derfor for, at hensynet til samfundet må betyde, at den norske massemorder skal i tvungen psykisk behandling.
Men at Anders Behring Breivik rent faktisk ender med at få en livsvarig forvaringsdom, er ikke sikkert, skriver Tor-Aksel Busch videre.
“Under retssagen kan der nedlægges et krav om fængsel eller forvaring på 21 år, baseret på den samlede præsentation af beviser i retten, og det må den tiltalte og forsvareren forberede sig på,” lyder meldingen fra Rigsadvokaten.
Det var den 22. juli sidste år, at Anders Breivik dræbte 69 unge på Utøya og bragt en bombe til sprængning tæt på regeringskvarteret i Oslo. Den kraftige bilbombe dræbte otte mennesker.
Kilde: VG

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu