Breivik: Nogen uskyldige vil altid dø

23. april 2012 18:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik: Nogen uskyldige vil altid dø
Billede mangler

Anders Behring Breivik har i retten mandag uddelt en lille håndfuld undskyldninger til mennesker, han dræbte 22. juli, men som han i dag karakteriserer som “uskyldige”.
– Hvis jeg får informationer om uskyldige civile, så vil jeg beklage, understreger Breivik, da han mandag eftermiddag fortsætter sin forklaring i Oslo Tingret.
Bistandsadvokat Siv Hallgren konfrontere ham med flere navngivne enkeltskæbner. Hun mener, at Breivik burde have undskyldt sig til langt flere, hvis han fulgte sin egen kategorisering af “legitime mål”.
Hun remser flere dræbte og sårede under angrebet 22. juli. Hun fortæller blandt andet om et medlem af Norsk Folkehjelp, som var både kristen og aktiv i Pinsebevægelsen.
– Åh, var hun det, siger Breivik.
– Var det så nødvendigt at dræbe hende, spørger Hallgren.
– Nej, svarer Breivik.
Den 33-årige drabs- og terrortiltalte understreger imidlertid det, han tidligere har sagt, at Norsk Folkehjelp er et legitimt mål, da organisationen arbejder for at skaffe asylansøgere ind i landet.
– Hvis jeg får oplysninger om uskyldige civile, så vil jeg gerne sige undskyld, siger han.
Et barn, som så fem mennesker blive dræbt på Utøya, men som selv blev sparet, fortjener imidlertid ingen undskyldning ifølge Breivik.
– Jeg føler, at alle med tilknytning til ministerierne og Arbeiderpartiet egentlig bør rette en stor undskyldning til mine søstre, der er blevet voldtaget og trakasseret af muslimer i Norge, siger Breivik.
– Der vil altid være tab og nogen uskyldige, der dør, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu