Breivik-offer vågnede blind og uden tænder

26. april 2012 13:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik-offer vågnede blind og uden tænder
Billede mangler

67-årige Harald Føsker er det første vidne til at fortælle om drønet fra bombeangrebet i retten i Oslo torsdag.
Han var på sit kontor i justitsministeriet i Oslo den 22. juli sidste år, da Anders Behring Breivik indledte sit terrorangreb med bombesprængningen i regeringskvarteret.
Han fortæller som torsdagens første vidne om drønet fra eksplosionen og følelsen af at blive slået i ansigtet af fuld kraft med en spade, da han fik vinduet i sit kontor på femte sal i regeringskvarteret over sig.
– Jeg blev slået bevidstløs, og da jeg vågnede, hang jeg over resterne af mit skrivebord, eller måske var det en stol. Jeg så ingenting, jeg var blind, fortæller han.
– Jeg turde ikke bevæge mig i tilfælde af, at gulvet var væk, husker Harald Føsker.
Han havde egentlig sommerferie, men var taget ind på kontoret på femte etage denne fredag for at udskrive nogle rejsedokumenter og forberede et foredrag, han skulle holde senere på sommeren.
Harald Føsker talte i telefon med chefen, da bomben sprang.
– Jeg indså straks, at det var et terroranslag. Den voldsomme kraft i eksplosionen, og det jeg oplevede tydede på, at det ikke var en eksplosion, der kom indefra bygningen. Så hørte jeg en masse sirener og folk som råbte og skreg, husker han.
– Jeg hang bare der og måtte spytte tænder ud, fortæller Harald Føsker.
Han var hårdt såret og kunne intet se, men hørte pludseligt taktfaste skridt, der nærmede sig. Han var sikker på, at en bevæbnet terrorist var på vej for at gøre arbejdet færdigt.
– Jeg tænkte, at der kom en for at tage det sidste skud. Jeg råbte “er der nogen?”, men ingen svarede. Der blev jeg sikker på, at det var en med onde hensigter, forklarer Føsker.
Det viste sig senere, at flere har hørt skridt i bygningen efter eksplosionen, men det menes at være træk, efter vinduerne var blevet blæst ud, der har flyttet rundt på interiøret i bygningen.
Derefter hørte Føsker en politimand, der råbte “vi hører dig, vi hører dig”. Ord som Føsker beskriver som de bedste i sit liv.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu