Breivik overvejede selvmord på Utøya

20. april 2012 18:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik overvejede selvmord på Utøya
Billede mangler

Anders Breivik overvejede at skyde sig selv i hovedet, da norsk politi ankom til Utøya for at stoppe hans massakre den 22. juli sidste sommer.
Det fortæller den drabs- og terrortiltalte nordmand fra anklagebænken i Oslo Byret, som fredag opruller rædslerne på sommerlejren, hvor Breivik henrettede 69 mennesker med koldt blod.
– Jeg tænkte: Ønsker jeg at overleve dette her? Jeg kommer til at blive den mest forhadte person i Norge, og livet kommer til at blive et mareridt, siger Breivik ifølge NRK.
– Skal jeg skyde mig selv i hovedet nu? Hvis jeg skal gøre det, må jeg gøre det nu, tilføjer han.
Der er helt stille i retssal 250, og flere forlader deres pladser, mens den 33-årige højreekstremist fortsætter sine grusomme historie.
Breivik fortæller, at han kasserede tanken om at tage sig eget liv, fordi han tænkte tilbage på sit såkaldte “manifest”, hvor der angiveligt står følgende:
– At man skal, hvis muligt, overgive sig og kæmpe videre fra indersiden af fængslet, fortæller Breivik.
Kort tid efter blev Breivik mødt af en gruppe på flere mennesker, som råbte, at de var bevæbnede politifolk.
Breivik overvejede at angribe, men endte med at kaste sin automatriffel og overgive sig.
– Jeg var ikke bange, men tænkte, hvad skal jeg egentligt gøre nu. Jeg svarede lidt arrogant, men tænkte, at hvis jeg kværulerer mere nu, så får jeg et skud i hovedet, fortæller Breivik.
– Jeg lagde mig ned på knæene, så på bakken. Jeg afkræftede, at jeg havde eksplosiver på mig. Så blev jeg sikret, tilføjer Breivik.
Mandag ventes at være den sidste retsdag, hvor han skal afhøres i Oslo Byret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu