ANNONCE

Breivik-rapport: Norsk politi var for dårligt

10. august 2012 14:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik-rapport: Norsk politi var for dårligt
Billede mangler

I den såkaldte 22. juli-kommissions rapport, der er blevet lækket til norske medier før tid, får det norske politi lidt af en opsang for deres indsats under Anders Behring Breiviks terrorangreb på Oslos regeringskvarter og Utøya den 22. juli sidste år.
Rapporten, der blev bestilt af den norske regering for et år siden, skulle kulegrave myndighedernes håndtering af sagen, og ifølge det norske nyhedsbureau NTB rejser den en række skarpe kritikpunkter af især politiets håndtering af terrorangrebet.
Det kritiseres blandt andet, at politiet efter bilbombeangrebet på regeringskvarteret i Oslo ikke orienterede det norske vejdirektorats trafikcentral, der kunne have standset trafikken i Oslo.
Desuden blev meldingen om en mulig flugtbilist fra Oslo liggende ulæst alt for længe på politiets operationscentral, der i øvrigt ifølge rapporten var for dårligt bemandet – af personale, der ikke var trænet tilstrækkeligt i at tage afgørende beslutninger.
Det er avisen VG, der har fået indsigt i rapporten, der egentlig først bliver offentliggjort mandag den 13. august.
Op til rapportens offentliggørelse har flere udtrykt bekymring for, om den ville placere ansvaret og rette en rigtig kritik, eller om den bare ville være en nytteløs bunke papir.
Med den skarpe kritik af politiets indsats må den slags bekymringer siges at være gjort til skamme.
Ifølge VG kritiserer rapporten nemlig også, at de første politimænd, der ankom til kajen over for Utøya, ikke tog over til øen med det samme.
En af dem gav sig i stedet til at dirigere trafikken, hvilket oven i købet bragte bilisterne i potentiel livsfare, fordi de ved at standse kunne være blevet ramt af projektiler fra Utøya.
Mandag klokken 12 afleverer 22. juli-kommissionen rapporten til den norske regering, og efterfølgende vil der være et pressemøde med kommissionens medlemmer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu