Breivik taler: Jeg er ikke barnemorder

17. april 2012 12:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik taler: Jeg er ikke barnemorder
Billede mangler

Medierne tegner et misvisende billede af mig og min kamp.
Sådan lyder budskabet fra massemorderen Anders Behring Breivik, som i dag i Byretten i Oslo for første gang forklarer, hvorfor han dræbte 77 mennesker i Norge den 22. juli.
“Norske medier og anklagerne har hævdet og vil fortsætte med at hævde, at årsagene til at jeg gennemførte angrebene var en tilfældighed, og fordi jeg var en patetisk og ondskabsfuld taber, at jeg ikke har integritet, at jeg er en notorisk løgner, mangler moral, er sindssyg,” indlledte Anders Behring Breivik ifølge vg.no sin forklaring fra vidneskranken i Byretten i Oslo.
Breivik har fået ca. 30 minutter til at forklare sine motiver for terrorhandlingen den 22. juli, og den 33-årige nordmand har meget på hjerte.
“De har også hævdet at jeg er en barne- og babymorder til trods for, at jeg ikke har dræbt nogen under 14 år. Det er blevet hævdet, at jeg er fej, homofil, pædofil, psykopat og nazist,” fortsætter Breivik, som føler, at medierne tegner et misvisende billede af ham.
Medierne vil fortsætte med at lyve, forklarer Breivik.
“Det er vigtig, at alle forstår, hvorfor journalistene, advokaterne og til og med anklagerne i denne sag vil fortsætte med at lyve om mig. Svaret er enkelt. Jeg har gennemført det mest spektaklulære attentat begået i Europa siden 2. verdenskrig,” siger Breivik ifølge vg.no.
Kilde: vg.no
Medierne har fået forbud mod at sende live-tv fra retten, men en lang række journalister gengiver i stedet, hvad Breivik siger i vidneskranken via deres respektive web-medier.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu