Breivik vil skabe tempel-netværk fra cellen

18. april 2012 11:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik vil skabe tempel-netværk fra cellen
Billede mangler

Allerede da Anders Behring Breivik blev anholdt og afhørt på Utøya, hvor han den 22. juli sidste år dræbte 69 mennesker, spurgte han, hvor længe man plejede at brev- og besøgsforbud i fængslet.
Breivik havde nemlig inden terrorangrebet gjort sig mange tanker om, hvordan livet som fængselsindsat skulle indrettes, skriver vg.no.
Fremtidsplanerne drejer sig især om, hvordan Breivik kan fortsætte sit engagement i tempel-organisationen Knights Templar, som han beskriver som sit politiske og aktivistiske udgangspunkt.
I begyndelsen af januar blev brev- og besøgsforbuddet ophævet, og da retspsykiateren Terje Tørrissen mødte Breivik i fængslet den 23. februar, kunne massemorderen fremvise bunkevis af breve, som indeholdt alt fra støtteerklæringer og tilbud om fremtidigt samarbejdefra sympatisører, ægteskabstilbud fra kvinder til henvendelser fra troende personer, som ønsker at omvende Breivik og redde hans sjæl.
Breivik svarer på brevene, i det omfang han kan, men mængden overstiger hans ressourcer.
“Det er breve med utvetydige støtteerklæringer med samme politiske syn som observanten. Det er politiske medsammensvorne, som har skrevet. De bruger samme sprog og terminologi som ham. Og nogen siger, de er blevet inspireret af ham og blevet mere ekstreme,” siger Terje Tørrissen ifølge vg.no.
Breivik glæder sig nu til at få overstået retssagen mod ham, som startede i mandags og vil vare fem uger, så han kan etablere et europæisk netværk med udgangspunkt i de mange henvendelser.
“Jeg er stærkt motiveret og glæder mig til at tage fat på skrivingen efter retssagen,” siger Anders Behring Breivik ifølge vg.no.
Kilde: vg.no

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu