Breivik ville henrette politiker på video

23. april 2012 15:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breivik ville henrette politiker på video
Billede mangler

Den terrortiltalte 33-årige nordmand Anders Behring Breivik fortæller i detaljer i tingsretten i Oslo, hvordan han havde forestillet sig at dømme Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland til døden for så at henrette hende under angrebet på Utøya.
Planen var at tage hende til fange og læse en dødsdom op for hende, inden han skar halsen over på hende. Det skulle foregå foran et snurrende videokamera, så videoen efterfølgende kunne distribueres på nettet.
– Jeg ville gøre nøjagtig det samme, som du ser på jihadistvideoer, forklarer Breivik om den improviserede standret, han havde planlagt. Han omtaler det som et “overordentlig potent våben” i psykologisk krigsførelse.
– Men hvem skulle være dommer, ønsker anklager Inga Bejer Engh at få at vide.
– I dette tilfælde ville det være mig, siger han og tilføjer, at en sådan henrettelse på Utøya ville være en helt enestående situation.
Da Engh går ham nærmere på klingen, forsøger han at sige ordret, hvad han ville have læst op, inden han tog livet af den tidligere statsminister.
Det omfatter en præsentation af ham selv som repræsentant for “den antikommunistiske og antiislamistiske modstandsbevægelse” og anklager om, at Brundtland har begået forbrydelser mod “den norske etniske gruppe”.
I Breiviks øjne gør dette Brundtland medskyldig i, at hans “søstre bliver voldtaget af muslimer”. For dette og for hendes rolle i det, han kalder dekonstruktionen af Norges kultur og folk, mener han, at hun fortjener dødsstraf.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu