Breiviks advokat advarer mod makabre detaljer

17. april 2012 10:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breiviks advokat advarer mod makabre detaljer
Billede mangler

I dag er det Anders Behring Breiviks tur til at tale i retten i Oslo.
For første gang skal han forklare sig i offentligheden i detaljer, og det bliver ikke sjovt at lytte til, advarede hans advokat på et pressemøde i går.
“Sagen bliver brutal. Gå i skole, lav lektier, gå på arbejde. Brug ikke hele dagen på at følge med i alle detaljer af retssagen,” sagde Breiviks advokat, Geir Lippestad, på en pressekonference mandag aften.
Lederen af den norske advokatforening, Berit Reiss-Andersen, gætter på, at anklagemyndigheden især vil spørge ind til Breiviks liv mellem 1995 og 2006 ved retssagen i dag, skriver DR.
“De vil nok gå ganske kronologisk til værks for at belyse ting som indkøb og økonomi, før de går på Breiviks politiske motivationer,” siger Berit Reiss-Andersen til det norske nyhedsbureau NTB.
Netop i denne periode af Breiviks liv skete der nemlig flere vigtige hændelser, ifølge Statsadvokaten Svein Holden.
I går startede den 10 uger lange terror- og drabssag. Her blev der ikke sagt mange ord fra den højreekstreme nordmand, men offentligheden skal altså forberede sig på at høre detaljerede beretninger i dag.
Anders Behring Breivik erkendte i går sine handlinger, men han nægter sig fortsat skyldig.
“Jeg erkender handlingerne, men ikke straffeskyld. Jeg påberåber mig nødret,” sagde han.
Den 33-årige massemorder bombede i Oslo og henrettede 69 mennesker på øen Utøya med en pistol og en automatriffel sidste sommer. I alt slog han 77 mennesker ihjel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu