Breiviks dagbog fra fængslet lækket

3. april 2012 15:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breiviks dagbog fra fængslet lækket
Billede mangler

Kort efter den 22. juli skrev Anders Behring Breivik en detaljeret dagbog fra sin fængselscelle.
Den norske netavis VG har fået indsigt i den 33-åriges fængselsnotater, som senere blev beslaglagt og kopieret af politiet.
Han har skrevet meget detaljeret om, hvad der skete lige efter, han blev pågrebet, og hvordan politiet undersøgte ham og fragtede ham til fængslet.
“Fængselsbetjentene fortalte, at de troede, det ville slå “klik” for mig, når jeg så det (isolationscellen). Men jeg takkede dem i stedet, da det hver dag vil minde mig om en af grundene til, at jeg kæmper. Sov dårligt denne nat. Kun 1-2 timer,” skriver han ifølge VG.
Ifølge psykolog og forfatter Ellen Kolsrud Finnøy, der er i gang med en bog om massemorderen, viser notaterne klart, at Anders Breivik ikke har nogen psykose.
“Det er ikke muligt for en person i psykose at være så fattet, som Breivik er her,” siger hun til VG.
Hun mener, at dagbogen viser en mand med personlighedsforstyrrelser, der ikke er i kontakt med sine følelser.
Og specialist i psykiatri Pål Abrahamsen mener, at dagbogen viser en mand, der er i stand til at adskille følelser og intellekt. Ifølge ham er Anders Breivik en soldat, der blander følelserne helt uden om sine handlinger.
“Det går op for mig, at jeg ikke har researchet nok på norsk isolationspolitik. De eneste ideologiske fanger i min kategori siden 2. Verdenskrig er Al-Qaeda, cellekommandør Michael Davud + soldat Bujak. De har været i isolationsfængsel + alle forbudt siden juli 2010 (12-13 måneder), og det vil stadig tage lang tid, før sagerne kommer frem. Jeg indser, at jeg ikke kan klare 12 til 24 måneder i isolation! Moralen falder fra 70 procent til 30 procent,” skriver Anders Breivik videre i sin dagbog, ifølge VG.
Ifølge Pål Abrahamsen har notaterne stor betydning for vurderingen af Anders Breivik.
Frem til nu er han blevet undersøgt regelmæssigt af psykiatriske sygeplejersker fra distriktspsykiatrien uden, at der er fundet tegn på psykose.
Kilde: vg.no

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu