ANNONCE

Breiviks telefontrusler er forsvundet

6. februar 2012 10:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Breiviks telefontrusler er forsvundet
Billede mangler

I marts sidste år ringede en person til den norske regerings centraltelefon. Personen, som kan have været den senere massemorder Anders Behring Breivik, talte om et manifest og om at skyde unge socialdemokrater. Kvinden, der modtog opkaldet tidligere forklaret, har tidligere forklaret om opkaldet, men politiet kan ikke finde optagelserne.
“Vi har gennemgået samtaler fra halvandet år tilbage i et intenst ønske om at finde den aktuelle lydfil. At vi ikke har fundet den, er beklageligt,” siger Kjell Arne Knutsen, som er direktør servicecenteret, til Dagsavisen.
Også den seddel, som kvinden skrev noter fra samtalen på, er forsvundet, selvom kvinden ifølge den norske avis VG videregav informationerne til sin overordnede.
Teorien er, at det var Breivik eller en anden person, der kendte til terrorplanerne, som foretog opkaldet.
Breiviks forsvarer, Geir Lippestad, bekræfter over for norske medier, at hans klient har foretaget et lignende opkald, men Breivik husker ikke det præcise tidspunkt, eller hvad han nøjagtigt sagde.
Breivik skal i dag første gang siden angrebene 22. juli deltage i et retsmøde, hvor fotografer og tv er til stede. Det forventes, at han vil få mere taletid end ved tidligere retsmøder.
Politiet håber, at Breivik under dagens møde vil tidsfæste opkaldet. På den måde kan man måske via en ekstra gennemgang af telefonsystemet finde opkaldet, inden retssagen mod Breivik begynder i morgen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu