BRF-Kredit erkender: Man kan ikke låne penge til at købe hus på Årø

28. februar 2012 06:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
BRF-Kredit erkender: Man kan ikke låne penge til at købe hus på Årø
Billede mangler

Nogle har måske haft mistanke, men nu indrømmer et realkreditinstitut for første gang, at der findes steder, hvor man ikke vil låne penge ud til køb af et hus.
 
Det er BRF-Kredit, der ifølge Jyllands-Posten, siger nej til at låne penge ud til folk, der vil købe et hus på Årø, der ligger i Lillebælt ud for Haderslev Fjord.
 
 
”Lige nu vurderer vi nok, at omsætteligheden på Årø er af en sådan karakter, at vi ikke ønsker at belåne ejendommene på øen,” siger Torben Hansen, kreditdirektør i BRFkredit ifølge Jyllands-Posten.
 
Der er tale om en noget opsigtsvækkende udtalelse – ikke mindst fordi, at realkreditinstitutterne tidligere har benægtet, at der findes ”sorte pletter”, hvor folk ikke kan låne penge til køb af fast ejendom.
Det får nu by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S), til at kræve en god forklaring:
”Realkreditinstitutterne har tidligere forsikret mig om, at der ikke er områder, hvor de ikke ønsker at belåne ejendomme. Meget tyder nu på, at de ikke har fortalt hele sandheden, og jeg vil derfor tage en alvorlig snak med sektoren igen,” siger Carsten Hansen til Jyllands-Posten.
Ifølge privatøkonomisk rådgiver og indehaver af Finanshuset i Fredensborg Kim Valentin er det ikke kun på Årø, at realkreditinstitutter siger nej til belåning af ejendomme. Der findes flere steder, men dem får danskerne ikke umiddelbart kendskab til. Realkreditinstitutterne frygter, at det vil presse priserne yderligere, hvis det kom frem hvor man ikke kan låne penge til køb af bolig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu