ANNONCE

Brian jagtede en af europas mest giftige slanger i Tinglev: -Man skal ikke blive bidt

28. september 2017 15:00 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Giftslangen er stadig løs i det fri.

En medarbejder på en lagervirksomhed i den sønderjyske by Tinglev fik sig givetvis et stort chok onsdag, da en slange pludselig sneg sig ud af en container. Der blev taget et foto af slangen, som via Syd- og Sønderjyllands Politi blev sendt til Terrariet i Vissenbjerg på Fyn.

Her fra kunne Brian Bentzen fortælle, at der ganske tydeligt er tale om en Vipera Ammodytus – sandhugorm – og de vakte interesse. Sandhugormen er nemlig en af Europas mest giftige slanger, fortæller Brian Bentzen til Newsbreak.dk torsdag. Hjemvendt fra Tinglev, hvor han har ageret slangetæmmer.

– Man skal ikke blive bidt af den. Der er tale om en såkaldt blodgift, så bidstedet vil normalt hæve op og blive irriteret og rødt. Lige som hvis man bliver bidt af en almindelig dansk hugorm. Det kan dog være livsfarligt, hvis man er allergisk over for dens gift – og hvordan skal man lige vide det på forhånd, siger Brian Bentzen – der ikke lykkedes med at fange slangen.

På fri “fod”

I en fire timer forsøgte Brian, der har ekspertise fra en af Skandinaviens største samlinger af krybdyr og padder, at få fat i slangen. Det lykkedes da også med et specielt dertil indrettet værktøj, men sandhugormen havde andre planer.

– Jeg nåede at se den og kunne fastslå, at det var en sådan slange, men pludselig kravlede den fri af krogen og kravlede ind i væggen. Her forsøgte vi så at lokke den ud med blandt andet vand, men den var ikke ret samarbejdsvillig, fortæller han.

Ham bekendt er slangen endnu ikke fundet, og på den måde er en af Europas farligste slanger løs i Sønderjylland. Ved 21-tiden rejste Brian hjem fra Tinglev med uforrettet sag. Han regner dog ikke med, at den overlever særlig længe i det danske.

– Den var kold allerede onsdag aften, kunne jeg se. Den bevægede sig langsomt, og den er altså vant til noget varmere himmelstrøg. Den overlever ikke den danske vinter, siger Brian Bentzen til Newsbreak.dk.

Kom her til fra Sydeuropa

Da der er er tale om en containervirksomhed i Tinglev, som slangen er på besøg hos, vurderede Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag aften, at der var tale om, at slangen er snoet sig til Danmark i netop en container.

Som Brian Bentzen beretter, så lever lige denne type sandhugorm under varmere himmelstrøg. Det kan eksempelvis være Grækenland og Kroatien. I hvert fald i det sydlige Europa.

En sandhugorm er sky af natur, og selv om den er meget giftig, skal borgere i Tinglev og omegn ikke frygte gåture i naturen. Blot man er opmærksom.

Der vil ikke gøres mere aktivt for at finde slangen.

Hvis man støder på slangen, der kan blive op til 70 centimeter lang, skal man kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu