Brian Mikkelsen: Intet alternativ til Barfoed

21. februar 2013 10:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Brian Mikkelsen: Intet alternativ til Barfoed
Billede mangler

Om knap ni måneder er der kommunalvalg, og en række meningsmålinger og politiske kommentatorer forudser, at de Konservative kommer til at opleve et regulært blodbad med tab af gyldne kæder og byrådssæder.

 

Nu giver en række konservative byrådsmedlemmer og lokale vælgerforeningsformænd udtryk for, at Lars Barfoed (K) ikke længere er den rette partiformand. Den holdning deles ikke i den otte mand store folketingsgruppe, understreger de Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen (K).

»Der er (i gruppen, red.) 100 procent opbakning til Lars Barfoed. Jeg er selv ude og holde tale i baglandet to-tre gange om ugen, og der er ikke noget alternativ til Lars Barfoed. Men fordi vi er i en presset situation, vil der selvfølgelig være nogle, som tror, det er løsningen at vælge en ny formand, men der viser empirien, at det hjælper ikke at skifte formand,« siger Brian Mikkelsen til politiken.dk.

Politiken Research har spurgt 334 konservative byrådsmedlemmer og lokalformænd om deres holdning til Lars Barfoed. Ud af de 138, der har svaret på, om Lars Barfoed er den rette formand, er det knap hver fjerde, der ikke mener det.

»Jeg ved godt, at det ikke er særlig godt at gå i medierne med det, for det giver jo uro. Men der er jo uro i forvejen, og jeg synes, der skal ske noget nu. Klokken er fem minutter i 12, så det skal ske meget snart,« siger den konservative lokalformand i Morsø Kommune, Henrik Markmøller Bro (K), til politiken.dk.

Selv hvis de Konservative fortsat ligger på tre-fire procent i meningsmålingerne om et år, bliver det ikke aktuelt at udskifte Lars Barfoed, understreger Brian Mikkelsen:

»Nej, det er en politisk udfordring og en kommunikationsudfordring, vi har nu. Det er ikke en personudfordring,« siger Brian Mikkelsen til politiken.dk.

Brian Mikkelsen afviser, at han går med en formand i maven:

»Jeg vil fuldstændig afvise, at Lars Barfoed ikke er formand for det her parti i mange år endnu,« siger Brian Mikkelsen til politiken.dk.

Lars Barfoed afløste Lene Espersen som konservativ formand i 2011. Samme år opnåede partiet sit dårligste resultat ved et folketingsvalg nogensinde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu