BRIK-lande driver Haldor Topsøe frem

15. marts 2013 14:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
BRIK-lande driver Haldor Topsøe frem
Billede mangler

Det er solid fremgang i eksporten til de såkaldte BRIK-lande i form af eksempelvis Brasilien og Rusland, der skæpper godt i kassen hos den danske industrivirksomhed Haldor Topsøe.

Selskabet eksporterer stort set hele deres produktion, og det har været givet i specielt de nye udviklingslande.

Haldor Topsøe er netop kommet med deres årsregnskab for 2012, der viser et plus på den primære drift på 593 mio. kr. og en omsætning på 5,24 mia. kr.

Der er tale om et bedste resultat i virksomhedens historie, der helt tilbage i 1940 blev grundlagt af navnkundige dr. Haldor Topsøe, som den dag i dag er formand for bestyrelsen i selskabet.

Dagens Haldor Topsøe lever i høj grad af de miljø- og fødevaremæssige udfordringer verden har. Selskabet laver forskellige løsninger til at forbedre miljøet for kraftværkerne og olieindustrien. Det drejer sig blandt andet om kemikalier, der kan være med til at rense røgen fra kraftværkerne, og katalysatorer til olieraffinaderierne, som skal fjerne miljøgifte fra råolien.

Ligeledes producerer Haldor Topsøe gødning, som i udviklingslandene skal gøre det muligt at opdyrke endnu mere jord for at få øget produktionen af fødevarer.

Målt på enkeltmarkeder går størstedelen af salget stadig til USA, men adm. direktør i Haldor Topsøe Bjerne S. Clausen fremhæver, at den største fremgang kommer i de forskellige udviklingslande, hvor der er betydeligt mere gang i økonomierne.

Haldor Topsøe har lavet en ny strategi, der gerne skal gøre, at selskabet når en omsætning på 30 mia. kr. i 2025.

Det kræver en vækst på omkring 15 pct. om året, men Bjerne S. Clausen er overbevist om, at selskabet nok skal nå det.

»Det forudsætter, at vi fortsætter fremgang på vores nuværende forretningsområder, men også at vi går ind på nogle nye områder. Det kan eksempelvis være materiale til batterier og eller vi kan satse yderligere på biomasse, der kan omdannes til forskellige kemikalier,« siger Bjerne S. Clausen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu