Brilliante Real Madrid knuste Barcelona

26. februar 2013 22:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Brilliante Real Madrid knuste Barcelona
Billede mangler

José Mourinho og Real Madrid leverede et mesterstykke i portugiserens formentlig sidste optræden på Camp Nou som træner for kongeklubben.

Real Madrid slog tirsdag aften Barcelona ud af den spanske Copa Del Rey efter en 3-1 sejr ude mod catalanerne. Første kamp endte 1-1 i Madrid, og dermed er madrilenerne videre til den spanske pokalfinale med 4-2 sammenlagt.

Med sejren er Real Madrid stadig i spil til to titler i denne sæson, mens Barcelona lader til at måtte ‘nøjes’ med det spanske mesterskab.

Blaugrana er nemlig på hælene i Champions League, hvor man tabte 0-2 ude mod AC Milan i første ottendedelsfinale.

Barcelona har nu vist svaghedstegn i de sidste fire kampe, og de ligner et mandskab, der har brug for inspiration og ledelse.

Men cheftræner Tito Vilanova er fortsat i behandling for kræft i New York City, og assistenttræner Jordi Roura har ikke formået at styre Barcelona igennem en spillemæssigt svag periode.

For Real Madrid er sæsonen til gengæld vendt på en tallerken.

José Mourinho har set eddikesur ud siden sommer, interne slagsmål med ledelse og den spanske klan med høvdingen Casillas i spidsen har fyldt alt for meget, og kongeklubben har hele 16 point op til Barca på førstepladsen i La Primera División.

Nu kan 3-1 sejren på Camp Nou redde årets kampagne for Mourinho, der sandsynligvis er i gang med sin sidste halvsæson som træner for Real Madrid.

Barcelona lagde bedst fra land i opgøret. Pedro arbejdede fikst i Real Madrids felt og fik lagt bolden af til Messi, hvis afslutning med højrebenet sneg sig forbi Diego Lopez’ fjerne opstander.

Men efter 12 minutter blev Cristiano Ronaldo sendt afsted på en kontra. Han tog et træk i højre side af Barcelona-feltet, hvor Pique klippede benene på portugiseren.

Trods mærkværdige og utilstedelige protester fra Pique og Carles Puyol sparkede Cristiano Ronaldo det efterfølgende straffespark i kassen bag José Pinto i Barcelona-målet.

Kampen fortsatte i et velkendt rasende tempo for disse Clásico-kampe. Messi, Fabregas og Iniesta kiksede mere eller mindre store chancer, mens Real Madrid alligevel fortsatte med at være banens bedste hold.

Barcelona kunne have fået et straffespark, da Pedro efter 34 minutter blev vælter af Xabi Alonso i feltet, men dommer Mallenco bed ikke på.

Efter pausen begyndte FC Barcelona at live op. Et traditionelt Barca-angreb blev afsluttet af Sergio Busquets fra kanten af feltet. Diego Lopez fik pareret, og Fabregas lossede returbolden langt over mål.

Men de gode takter fra hjemmeholdet varede ikke længe.

Igen var det Cristiano Ronaldo, der blev Barcelona-forsvarets overmand i stærkt samarbejde med Angel Di Maria i det 57. minut.

Di Maria fik Carles Puyol til at ligne et gammelt, slidt busskur, og Real Madrid-dribleren tog ingen passagerer med. Han rundede nemt Barcelona-kaptajnen, brændte på Pinto, og Ronaldo kunne sparke returen fladt ind til 2-0 føring.

Efter 68 minutter gjorde kometen Raphaël Varane, der startede inde på bekostning af Pepe, det til 3-0 på et flot hovedstød efter hjørnespark. Det var også 19-årige Varane, der scorede Real Madrids mål i den første kamp.Barcelona satte et plaster på det væskende sår med Jordi Albas smukke 1-3 reducering efter 89 minutter. Iniesta vippede bolden frem til Alba, der strøg foran Arbeloa og sendte bolden ind bag Diego Lopez.

I finalen skal Real Madrid op imod enten Atlético Madrid eller Sevilla. De to spiller anden kamp i Sevilla onsdag aften, og Atlético Madrid har en 2-1 føring med fra første kamp.

Finalen spilles den 18. maj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu