ANNONCE

Bring hunden godt gennem nytårsaften

31. december 2020 06:02 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Nytårsaften er ofte noget mere festlig for vi mennesker, end det er tilfældet for vores hunde.

Nytårsaften er lige om hjørnet og dermed er der lagt op til en aften med både fest, farver, bulder og brag. Men husk at være opmærksom på, at det også er en aften, der for for hunde kan være en endog særdeles stressende oplevelse. Mange af vore firbenede venner bliver simpelthen skræmt fra vid og sans.

I galleriet ovenfor er der en række gode råd fra Dyrenes Beskyttelse, som kan bidrage til, at du hjælper din hund bedst muligt gennem strabadserne.

Artiklen fortsætter under videoen


”Det er forskelligt fra hund til hund, hvordan de oplever nytårsaften. Nogle hunde bliver så stressede, at de skal medicineres, mens andre kan nøjes med at ligge i skødet hos ejeren eller gemme sig under bordet. Uanset hvordan hunden reagerer, så bør man altid sørge for, at der er taget hensyn til hunden,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

En dårlig oplevelse kan nemlig meget nemt komme til at følge hunden. Derfor er det enormt vigtigt at tage hensyn. For en dårlig oplevelse nytårsaften kan medføre, at den udvikler angst for andre høje lyde og at den vil være endnu mere stresset næste nytår.

”Oplever hunden et højt niveau af stress og angst nytårsaften, kan det spredes som ringe i vandet til andre situationer som f.eks. torden og skybrud. Derfor må vi som hundeejere tage de hensyn, der gør, at hunden kommer godt igennem nytårsaften,” forklarer Jens Jokumsen.

I fakta-boksen herunder er der en række tegn, man skal være opmærksom på, når det gælder hunde og angst.

Fakta

Symptomer kan være en enkelt af disse eller flere på samme tid.

  • Rysten
  • Savlen
  • Hunden gemmer sig, kryber ind under borde, senge og stole m.m.
  • Forsøger at komme væk
  • Hyler
  • Uro
  • Urenlighed

Kilde: Dyrenes Beskyttelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu