Briter tager kampen op mod EU-fobi

31. januar 2013 16:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Briter tager kampen op mod EU-fobi
Billede mangler

STORBRITANNIEN: Der skal bankes noget fornuft ind i den britiske EU-debat.

 

Sådan lyder det fra gruppen British Influence, som vil »samle en hær af støtter til at bekæmpe EU-fobi og fremme en reform- og vækstdagsorden, der tjener den nationale britiske interesse«. Briterne har en fremtid i Europa, og det må euroskeptikerne ikke ødelægge, lyder det fra gruppen, som består af pro-europæiske britiske politikere.

British Influence melder sig ind i debatten om Storbritanniens EU-fremtid, som for alvor er blusset op, efter premierminister David Cameron har lovet folket en afstemning om EU-medlemskabet, hvis han vinder næste valg.

Men det er forkert at gøre EU til et spørgsmål om enten-eller, mener den nydannede gruppe, som slår til lyd for en mere pragmatisk tilgang til EU.

– Mange briter tror, at vi er magtesløse i Europa. Det er fundamentalt forkert og upatriotisk. Det er fuldstændig opgivende at hævde, at Storbritannien for evigt vil være isoleret og uden en vision for Europa. Storbritannien var med til at skabe det moderne Europa, vores allierede vil have os med, skriver gruppen på sin hjemmeside.

Den appellerer til en mere afbalanceret debat, hvor man også hører om de positive sider ved den fælles union, som modstanderne ofte fortier eller direkte lyver om, hedder det.

– De vil ikke vige tilbage fra at bruge beskidte metoder som fejlagtige argumenter og fakta til at kæmpe for deres sag, skriver British Influence.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu