Briter vil sende pansrede køretøjer til Syrien

6. marts 2013 16:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Briter vil sende pansrede køretøjer til Syrien
Billede mangler

STORBRITANNIEN: Den britiske udenrigsminister William Hague lovede onsdag, at Storbritannien vil forsyne de syriske oprørere med pansrede køretøjer, fordi han ikke længere vil se på, at præsident Assad beskyder sin civilbefolkning med Scud-missiler.

 

Ifølge Sky News sagde Hague i en erklæring til medlemmerne i Underhuset, at en udvidet britisk støtte til oprørerne »bestemt vil omfatte pansrede firehjulstrukne køretøjer, der vil betyde at oppositionens styrker vil kunne bevæge sig mere uhindret rundt.«

Desuden vil man forsyne oprørerne med »personligt beskyttelsesudstyr«, hvilket formentligt blandt andet dækker over skudsikre veste. Oprørerne skal samtidig have undervisning i menneskerettigheder og krigens love.

Yderligere vil den britiske regering sende testudstyr til sporing af kemiske kampstoffer, som det stadig frygtes, at Assad-styret kan finde på at bruge.

Hjælpen til oprørerne vil beløbe sig til 122 millioner kroner, men omfatter altså ikke våben, som oprørerne ellers efterlyser mest

Ikke desto mindre er Storbritannien det første land, der vil sende udstyr, som oprørerne kan bruge direkte i kampen mod præsident Assads styrker.

Det er en kendt sag, at oprørerne også omfatter stærkt islamistiske grupper, men William Hague understregede samtidig, at hjælpen vil blive ydet til det, han betegnede som »moderate« grupper.

Dødstallet i den to år lange konflikt har nu rundet 70.000, mens en million mennesker er flygtet til Syriens nabolande. Flygtningestrømmen ud af Syrien er nu svulmet til 40.000 om ugen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu