ANNONCE

British Airways dropper alle fly til og fra Kina

29. januar 2020 09:14 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Det britiske flyselskab har suspenderet alle fly til og fra Kina efter råd fra Udenrigsministeriet.

Siden slutningen af december 2019 har den dødelige coronavirus 2019-nCoV hærget. Virussen brød ud i Kina, og det har – udover et stigende dødstal – nu fået endnu flere konsekvenser for landet.

Artiklen fortsætter efter videoen

British Airways suspenderer alle fly til og fra Kina med øjeblikkelig virkning som følge af virusudbrud, oplyser selskabet ifølge AFP.

Alle fly strøget

Beslutningen om at suspendere alle fly til og fra Kina er truffet, efter at de britiske myndigheder har opfordret britiske borgere til at skippe alle rejser til Kina, medmindre de er strengt nødvendige.

På British Airways’ hjemmeside er alle rejser til og fra Kina blevet strøget i januar og februar måned.

– Vi har suspenderet alle fly til og fra det kinesiske fastland med øjeblikkelig virkning, efter at udenrigsministeriet har rådet mod alle rejser undtagen de mest nødvendige, skriver British Airways i en meddelelse.

Finske Finnair blev tirsdag det første flyselskab til at suspendere ruter til og fra Kina.

Rejs ikke til Kina

Det er dog ikke kun britiske borgere, der er blevet advaret om rejser til Kina. Danskere er for kun få dage siden blevet frarådet at rejse til Hubei-provinsen i Kina.

– Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice i sin opdaterede rejsevejledning søndag.

18 danskere befandt sig efter udmeldingen i Hubei-provinsen. Syv af dem har ønsket at blive evakueret. Danskere, der befinder sig i resten af Kina, er også blevet rådet til at være varsomme.

Den frygtede coronavirus i Kina har frem til onsdag kostet mindst 136 mennesker livet i Kina. Knap 6000 er blevet smittet med virusset.

Virussen blev først opdaget i byen Wuhan i netop Hubei-provinsen i det centrale Kina i slutningen af december.

I galleriet ovenfor kan du se den fulde rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.

Mistanke i Danmark

Den dødelige Coronavirus 2019-nCoV brød ud i Wuhan i Kina, siden har virussen dog spredt sig med stigende hast.

I starten blev virussen også konstateret i Thailand, Vietnam og Japan. Det er dog efterhånden også blevet fundet i Sydkorea, Taiwan, Nepal, USA, Australien, Tyskland og Frankrig.

Tirsdag aften kunne danskere også bekymre sig om sygdommen, da en dansk mand blev testet for den dødelige virus.

Det nye i sagen var dog heldigvis at skrækken for, at coronavirus 2019-nCoV var nået til Danmark havde intet på sig. Mistanken for smitte blev afkræftet af Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu