Britta Nielsen varetægtsfængsles i 14 dage

10. november 2018 13:57 | Af: Ritzau Fokus

Britta Nielsen og hendes søn er begge sigtet i sagen.

Svindelmistænkte Britta Nielsen skal være varetægtsfængslet ind til 4. december.

Det har en dommer i Retten på Frederiksberg besluttet efter lukket retsmøde.

Britta Nielsen har i retten fortsat ikke villet fortælle, hvordan hun forholder sig til sigtelsen imod hende, der handler om databedrageri af særlig grov beskaffenhed for mindst 111 millioner kroner.

Hun vil altså hverken erkende eller nægte sig skyldig.

Anklageren har i retsmødet læst sigtelsen mod Britta Nielsen op. Den lyder fortsat på, at hun skal havde bedraget Socialstyrelsen for mindst 111 millioner kroner.

Op til otte års fængsel

Konkret går sigtelsen på databedrageri af særlig grov beskaffenhed, og det kan straffes med fængsel i op til otte års fængsel.

Svindlen skal være foregået ved, at hun ændrede oplysninger, så penge i stedet blev overført til hendes egne eller andres konti.

Tidligere har det ellers været fremme, at beløbet, der er svindlet for, kan have været endnu større.

Søn også sigtet

En hælerisigtet mand fængsles ligesom Britta Nielsen til 4. december. Manden, der er Britta Nielsens søn, skal have modtaget mere end tre millioner kroner fra Britta Nielsen.

Den 38-årige mand har været beskyttet af et navneforbud indtil i dag, lørdag.

Den svindelmistænkte Britta Nielsens søn er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed, da han ifølge politiet har fået del i de svindlede penge.

Det kan afsløres, efter at Retten på Frederiksberg i et grundlovsforhør lørdag har besluttet at ophæve et navneforbud mod den 38-årige mand.

Han sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved fra 2002 til 2018 ved at have modtaget udbyttet fra eller medvirket til at skjule udbyttet, som Britta Nielsen svindlede sig til.

Den 38-årige nægter sig skyldig.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu