ANNONCE

Britta Nielsens hus til salg: Kom med indenfor

26. februar 2019 15:07 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Den svindelsigtede Britta Nielsens hus er sat til salg.

Den svindelsigtede Britta Nielsens villa på Hvidovrevej i Hvidovre nær København har netop ramt det danske boligmarked.

For den i alt 174 kvadratmeter store villa skal interesserede købere betale 4.750.000 millioner kroner.

Det skriver Boliga.

Prisen er noget over den, Britta Nielsen selv gav for adressen tilbage i sommeren 1986. Ifølge oplysninger fra Boliga købte hun nemlig adressen for 1,19 millioner kroner.

Huset er til salg hos mæglerfirmaet Home Hvidovre, og i deres salgsopstilling beskriver de 30’er-villaen som en “spændende ejendom med rigtig mange muligheder”.

Fin interesse

Hos Home fortæller man om en fin interesse for huset.

– Der har været en del forespørgsmåler, siger Martin Porsmose, indehaver af Home Hvidovre, til Newsbreak.dk.

Han fortæller videre, at der allerede er fem planlagte fremvisninger i kalenderen.

Huset er ryddet

Det er Kammeradvokaten, der har kontaktet Home for at få huset solgt.

– Dem har vi solgt for før, siger Martin Porsmose.

På billederne ses et hus uden møbler. Og det er der en god grund til.

– De personlige ejendele er fjernet for at sikre privatlivets fred, siger Martin Porsmose.

Ejendomsmægleren lukker dog ikke øjnene for, at huset kan få en vis eksponering på grund af Britta Nielsen. Han understreger dog, at det ikke umiddelbart er til at vide, om det kan være en for- eller bagdel.

Det glæder ham også, at huset er ryddet, så folk ikke bestiller en fremvisning blot for at ‘snuse rundt’.

– Det er vigtigt for at os at holde det så neutralt som muligt og på lige fod med andre salg, siger han.

Under gennemsnittet

Hvidovre er blandt landets dyrere kommuner. I 2018 blev områdets villaer og rækkehuse i gennemsnit solgt for lige godt 29.500 kroner pr. kvadratmeter, hvilket gjorde kommunen til den 12. dyreste at købe hus i sidste år.

Ser man alene på det nærområde, Britta Nielsens hus ligger i, er kvadratmeterne her udbudt til salg for en pris på godt 32.700 kroner, hvilket placerer Nielsens hus’ kvadratmeterpris 17 procent under områdets gennemsnit.

Anholdt i Sydafrika

Britta Nielsen blev i efteråret anholdt i Sydafrika mistænkt for underslæb for 111 millioner kroner. Sagen fik øjeblikkeligt offentlighedens interesse, og vinteren igennem har interesserede kunne følge med i sigtelserne, der foruden Britta Nielsen selv også tæller hendes søn og to døtre.

Du kan se Britta Nielsens hus HER.

Sådan fremstilles huset hos Home. 

Fakta

Sagen om Britta Nielsen

* Sagens hovedperson, Anna Britta Troelsgaard Nielsen, var afdelingsleder i Socialstyrelsen frem til 26. september 2018.

* Den 25. september 2018 blev hun mistænkt for groft underslæb.

* En intern undersøgelse peger foreløbig på, at kvinden har svindlet for 111 millioner kroner, som hun har overført fra Socialstyrelsen til egne konti.

* Svindlen skal være foregået fra 2002 til 2018, og de stjålne penge skulle være fordelt over 274 udbetalinger.

* Britta Nielsen blev 30. september varetægtsfængslet in absentia – altså uden at være til stede – og internationalt efterlyst.

* Mandag 5. november klokken 05.30 blev Britta Nielsen anholdt i en lejlighed i det sydlige Johannesburg i Sydafrika. Sydafrikanske myndigheder stod for anholdelsen, men efterforskere fra det danske bagmandspoliti var til stede.

* Ifølge fortrolige indrejsedokumenter fra de sydafrikanske myndigheder, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, rejste Britta Nielsen ind i Sydafrika den 23. september. Det er to dage, før hun blev politianmeldt.

* Hendes 38-årige søn blev anholdt den 30. oktober om aftenen i Johannesburg International Airport i Sydafrika.

* Anholdelsen skete, da han forsøgte at rejse ud af landet. Samme dag var han blevet varetægtsfængslet in absentia og dermed efterlyst.

* Sønnen mistænkes for hæleri af særlig grov beskaffenhed. Han menes at have haft en hovedrolle i forhold til at bruge de svindlede penge fra styrelsen.

* Til Britta Nielsens adresse har der været knyttet et stutteri og en genbrugsforretning. Virksomhederne blev stiftet i 2006 og ophørte i 2016.

* Sø- og Handelsrettens skifteret har 4. oktober 2018 taget kvinden under konkursbehandling, da hun er blevet erklæret personlig konkurs.

* Herefter har en kurator beslaglagt en ejendom i Danmark, en ødegård i Sverige og et indestående i et dansk pengeinstitut.

* Torsdag 8. november blev både Britta Nielsen og hendes søn løsladt af domstole i Sydafrika. Det skete, da de havde indgået en aftale med myndighederne om, at de ville følge med danske betjente til Danmark.

* Fredag 9. november landede de i København og blev kort efter anholdt. Lørdag besluttede en dommer at varetægtsfængsle dem frem til 4. december.

* Onsdag 14. november kom det frem, at en dommer har ophævet navneforbuddet på de to døtre, Nadia Samina Hayat og Karina Jamilla Hayat. De er begge sigtet for hæleri i forbindelse med den omfattende sag.

Kilder: Ritzau, Børne- og Socialministeriet, virk.dk, Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu