ANNONCE

Brød vigtig regel før Danmark-kamp

7. september 2020 17:34 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Phil Foden og Mason Greenwood kommer ikke med i flyet til København efter brud på coronarestriktionerne.

Brød vigtig regel før Danmark-kamp
Mason Greenwood er ikke med mod Danmark tirsdag aften. Foto: John Sibley/Reuters

Det danske fodboldlandshold kommer ikke til at stå over for de engelske stortalenter Phil Foden og Mason Greenwood i tirsdagens Nations League-opgør i Parken. De to spillere er mandag blevet smidt hjem fra Englands landsholdslejr efter et brud på coronarestriktionerne. Det bekræfter Englands landstræner, Gareth Southgate, på et pressemøde.

– Desværre fik jeg denne morgen besked om, at to af drengene har brudt coronareglerne i forhold til vores sikre boble. Så vi var nødt til at beslutte hurtigt, at de ikke skulle have nogen interaktion med resten af holdet og ikke måtte træne.

– På grund af procedurerne, som vi skal følge, må de rejse hjem til England hver især, siger Southgate fra pressemødet i Reykjavik inden afgangen til Danmark.

Det gjorde de

Ifølge engelske medier består regelbruddet i damebesøg på hotelværelset. Det kan landstræneren hverken be- eller afkræfte.

– Intet er sket i de områder, vi kontrollerer på hotellet. Vi er stadig ved at dykke ned i informationen, for jeg fik det først at vide et par timer før træningen, så jeg forsøger stadig at finde ud af detaljerne.

– Det ligger fast, at der er et brud på coronareglerne. De har været naive, og vi har taget den rette beslutning, siger Southgate.

Og fremtiden?

20-årige Phil Foden og 18-årige Mason Greenwood må nu rejse hjem til henholdsvis Manchester City og Manchester United.

Spørgsmålet er, om episoden får betydning for deres fremtid på Englands landshold.

– Det er for tidligt at sige noget om, indtil vi har overblikket over hele episoden. Jeg er selv far til unge voksne, og jeg ved, at de kan begå fejl. Men vi vil ikke komme med undskyldninger på deres vegne, siger Southgate.

– Jeg kender dem ikke så godt, så jeg må tale med dem om det på et senere tidspunkt, tilføjer landstræneren.

Hjulmand ikke nervøs

Der er ingen grund til at skabe unødvendig panik før tirsdagens møde mellem Danmark og England i Nations League, siger Danmarks landstræner Kasper Hjulmand, efter at han er blevet orienteret om, at de to spillere er blevet smidt hjem.

– Hvis de har været isoleret efterfølgende, så er det klart muligt at gennemføre kampen. Og spillerne bliver testet, inden de kommer ind til kampen, så jeg mener ikke, at der er nogle problemer i at spille.

– Det går jeg i hvert fald ud fra, der ikke er. Jeg har ikke hørt andet. Hvis man har isoleret spillerne hurtigt og fået dem væk fra lejren, og spillerne, som skal spille kampen, bliver testet, så burde det være okay, siger Kasper Hjulmand.

Ikke smittet

Ingen af de to hjemsendte spillere er konstateret smittet med coronavirus. Kasper Hjulmand forventer dog ikke, at fraværet af de to talentfulde spillere får nogen stor sportslig betydning for tirsdagens kamp.

– Jeg går ud fra, at de bare sender et par andre gode spillere på banen, så det gør ikke så meget, siger den danske landstræner.

Opgøret mellem Danmark og England begynder tirsdag klokken 20.45.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu