Brokke-lande bakker op om Syrien-erklæring

21. marts 2012 18:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Brokke-lande bakker op om Syrien-erklæring
Billede mangler

De 15 nationer i FN har nu vedtaget en ikke-bindende erklæring, som opfordrer til våbenhvile i Syrien.
Samtidig skal landet åbne op for humanitær bistand i konfliktområder. Dermed er også Rusland og Kina gået med til at sende et signal til landets præsident Bashar al-Assad om at stoppe den seneste tids blodbad. Det skriver voanews.com.
De to lande har to gange tidligere nedlagt veto mod beslutninger, som Europa og USA ellers bakkede op om, der gik på at fordømme Assad-styrets brutale handlinger.
Frankrig har efterfølgende arbejdet på at få formuleret erklæringen, så et samlet FN kunne komme med en udmelding.
De 15 nationer i FN skulle senest onsdag formiddag komme med indsigelser til teksten i erklæringen, hvilket ikke skete denne gang.
I den nye erklæring lyder det, at Syrien vil stå over for “yderligere skridt”, hvis FN-udsending Kofi Annans seks punktforslag til en fredsløsning forkastes. Planen opfordrer til en våbenhvile, politisk dialog mellem regeringen og oppositionen, samt adgang for humanitære hjælpeorganisationer i Syrien.
Det giver også “fulde støtte” til Mr. Annans bestræbelser på at bringe en “øjeblikkelig stop for al vold og krænkelser af menneskerettighederne” i Syrien, skriver voanews.com.
FN siger, at mindst 8.000 mennesker indtil videre er blevet dræbt i Assad-regeringens voldelige undertrykkelse og overgreb på civile.
Kilde: voanews.com

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu