Brøndby fyrer sikkerhedschef

2. januar 2013 05:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Brøndby fyrer sikkerhedschef
Billede mangler

Emil Bakkendorf er færdig efter en menneskealder i klubben. FCK-skandalen kostede ham joibbet
 BNB, Af: MORTEN CRONE SEJERSBØL, mcs@sporten.dk
 
Brøndbys sikkerhedschef Emil Bakkendorf er en færdig mand i klubben. Ifølge sporten.dk’s oplysninger har hans position igennem længere tid været til diskussion, og tilskuerurolighederne og de efterfølgende svigt efter pokalhjemmekampen mod FC København den 28. oktober blev den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over.
 
Derfor er han reelt blevet fyret, omend det givetvis vil blive fremstillet som en art fælles overenskomst mellem parterne, når klubben en af de kommende vil informere om sagen.
 
Under selve kampen mod FCK blev der brændt romerlys af og kastet genstande på banen, og efter opgøret invaderede flere hundrede tilskuere som bekendt banen, hvoraf enkelte forsøgte at angribe FC Københavns medrejsende fans. Men som om det ikke var nok, lykkedes det i forbindelse med politiets opklaringsarbejde ikke at få videomateriale fra Brøndby, fordi der angiveligt var noget galt med overvågningssystemet, som slet ikke havde optaget urolighederne.
 
Fyringen er ikke bare bemærkelsesværdig, fordi Emil Bakkendorf har været i klubben i en menneskealder og var en af de første fuldtidsansatte i dansk fodbold nogensinde, men også fordi han kort før jul var med til at orkestrere et oprør mod Tommy Håkansson – direktøren, der nu har fyret ham.
 
Emil Bakkendorf var således ifølge flere kilder en af mændene bag indkaldelsen til det medarbejdermøde, hvor et stort flertal af medarbejderne udtrykte deres utilfredshed med direktøren over for næstformand Benny Winther, der repræsenterede bestyrelsen på mødet.
 
Det er en kendt sag, at Emil Bakkendorf er en af Per Bjerregaards personlige venner, og det er en alment accepteret fortælling i klubben, at det er ham, der igennem årene er blevet sendt forrest, når der skulle uddeles skideballer, hvilket både har ramt medarbejdere, journalister og urolige fans, hvilket i den sidstnævnte gruppering har givet ham en del fjender.
 
Ifølge sporten.dk’s kilder er der næppe tale om en her og nu-fyring, men om en afvikling over de næste måneder, indtil der er kommet en afklaring på Brøndbys økonomiske situation og eventuelt fundet en ny sikkerhedschef.
 
Med afskedigelsen stopper en institution i dansk fodbold efter at have besiddet så forskellige postitoner i klubben som holdleder, sælger, forretningsfører og ansvarlig for den sportslige administration, inden han blev sikkerhedschef. Hverken Emil Bakkendorf eller Tommy Håkansson har svaret på sporten.dk’s henvendelser.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu