Brøndby klaskede AGF

10. marts 2013 21:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Brøndby klaskede AGF
Billede mangler

Brøndby var søndag aften havnet i endnu et massivt uvejr. Denne gang var der dog hverken tale om metaforer til holdets sportslige og økonomiske krise. Nej, der var bogstaveligt tale om snemasser sendt i hidsige mængder ned over NRGI Park i Aarhus, hvor man gæstede AGF.Heldigvis fik de fremmødte publikummer lidt at varme sig på allerede i første halvleg.

Første gang var, da Brøndbys Quincy Antipas kom frem til en afslutning få meter fra mål. Den fik målmand Steffen Rasmussen på smukkeste vis slået til hjørnespark. Hjemmeholdets Stephan Petersen havde efterfølgende en kæmpe chance i form af en friløber, som Michael Tørnes ligeledes fik afværget.

Få minutter før dommer Kenn Hansens pausefløjt kom så endelig den naturlige varme til både krop og sjæl til Brøndbys fans, som de for tiden hungrer vildt efter.

Tårnhøje Simon Makienok satte kynisk vristen på et indlæg fra højre sendt af sted af Anders Randrup, og til stor jubel kunne han og holdkammeraterne se den sejle i mål uden for Steffen Rasmussen rækkevidde. 1-0 var stillingen ved pause.

AGF havde op til kampen ellers en god statistik mod Brøndby. Ikke siden april 2010 havde man indkasseret et nederlag til Auri Skarbalius’ mandskab, ligesom man i deres to seneste indbyrdes opgør havde vundet henholdsvis 3-1 og 5-1. Begge gange på hjemmebanen, NRGI Park.

Muligheden for at nå tilbage i kampen og udbygge den statistik ødelagde AGF’s målmand, Steffen Rasmussen, allerede få minutter inde i anden halvleg. På et udspark sendte han bolden direkte op i luften og via en hurtig reaktion fra Quincy Antipas, blev den spillet frem til Jens Stryger Larsen, der blot skulle loppe bolden i mål.

Herefter gjorde snestormen for alvor sin indtræden i det østjyske, og samtidig gik hjemmeholdet helt i stå. Det blev ikke gjort bedre midt i anden halvleg, da Simon Makienok med sit andet mål satte søm i kisten.

Uden de store problemer fik han lov at tage en bold ned og vende rundt for efter at sende den fladt ned i det ene målhjørne, og set ud fra medspillerens ansigtsudtryk var tale om ren eufori og lettelse.

Resultatet holdt hele vejen hjem, og selvom Brøndby fortsat ligger på sidstepladsen, så har de har nu lukket hullet op til de nærmeste bundhold.

Kun ét point skiller dem og Silkeborg og Sønderjyske. Det var desuden første gang, Brøndby scorede tre mål i en og samme kamp i denne Superliga-sæson.

AGF bliver på sjettepladsen, og de kan dermed forvente en klækkelig sum af de tv-penge, der bliver fordelt mandag aften. Brøndby får mindste del af kagen med deres sidsteplads. Cirka en halv million modtager de til den slunkne bankkonto.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu